Een groot aantal zorg- en welzijnsorganisaties heeft te maken met werkdruk. Uit een landelijk onderzoek bij 1.150 zorg- en welzijnsorganisaties staat het thema in de top 3 van belangrijkste personele knelpunten. Bijna 60 procent van deze organisaties geeft aan dat de werkdruk ten opzichte van een jaar eerder is toegenomen. Ook veel deelnemers van Utrechtzorg (vaak HR-professionals) zoeken hulp bij het in kaart brengen en reduceren van (ervaren) werkdruk. Daarom is bij een vijftal deelnemers in 2018 een onderzoek naar werkdruk gestart. Hierbij is het type werkdruk inzichtelijk gemaakt en zijn interventies geadviseerd. Bij drie van deze organisaties is na afloop een vervolgonderzoek gestart.

Wilt u meer weten over de theorie achter werkdruk? Bent u benieuwd naar de resultaten van de vervolgonderzoeken? Wilt u kennismaken met de mogelijkheden van een dergelijk onderzoek? Of bent u nieuwsgierig naar mogelijke interventies? Kom dan 18 juni naar de bijeenkomst hierover.

De onderzoeken zijn uitgevoerd door studenten van de HRM opleiding van de Hogeschool Utrecht. Hierbij is samengewerkt met het lectoraat Organiseren van verandering in het publieke domein.

Praktische informatie

Datum: 18 juni
Tijd: 10:00 inloop, 12:00 einde
Locatie: JOINN Houten (Onderdoor 5, 3995 DW Houten)

U kunt zich aanmelden via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. "Werkdruk". Heeft u vragen? Neem dan contact op met gpeereboom@utrechtzorg.net of bel naar kantoor via 030 634 0808.

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws