Datum: 26 januari 2023 / 10:30

Graag nodigen we u uit voor een brainstormsessie over het nieuwe Virtual Learning Lab. Tijdens deze sessie gaan we kennis uitwisselen over het aanleren van de verpleegtechnische vaardigheden aan studenten én hoe de app CareUp, het Virtual Learning Lab, hierbij kan helpen.

Aan het eind van de dag hebben we een gezamenlijk beeld en handvatten gekregen over de manier waarop u CareUp kunt inpassen in het onderwijsprogramma op school en/of in de beroepspraktijkvorming. Dit is van toepassing voor zowel ROC Midden Nederland, NCOI als voor de aanwezige zorginstellingen.

Wat het Virtual Learning Lab?

Het Virtual Learning Lab is een oplossing om de werkdruk rondom het opleiden in de zorg aan te pakken. Het NCOI MBO College, het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland en Utrechtzorg werken hierin samen met leverancier TripleMotion Media B.V. (de makers van de app CareUp). We hebben subsidie hiervoor gekregen van het Ministerie van OCW.

Het VLL bevat de verpleegtechnische vaardigheden waarmee studenten in de derde leerweg, zoals zij-instromers, herintreders en bijscholers, alle vaardigheden kunnen oefenen voordat ze in de echte zorgpraktijk gaan stagelopen. Het van tevoren inslijpen van de handelingen levert tijdwinst op. De verpleegtechnische vaardigheden in het VLL zijn volgens de Vilans protocollen. Het VLL maken we op basis van de app CareUp.

Het VLL is er niet alleen voor studenten in de derde leerweg. Ook BOL en BBL-studenten kunnen hier de verpleegtechnische handelingen mee oefenen. Verder is het VLL ook goed bruikbaar voor medewerkers in de zorg die hun kennis op peil willen houden en hun accreditatiepunten willen halen.

Praktische informatie

Deze brainstormsessie is bedoeld voor stagebegeleiders (“leermeesters”) vanuit het werkveld (1 tot 2 personen van max 3 zorginstellingen).

Datum: Woensdag 26 januari, 10:30 - 17:00 uur (inclusief borrel)
Locatie: NCOI Opleidingen, Marathon 7, 1213 PD in Hilversum
Aanmelden: Aanmelden kan via Ingrid Klasberg van het ROC Midden Nederland: i.klasberg@rocmn.nl.