Datum: 03 november 2020 / 15:00

Eén op de vier

Ruim één op de vier medewerkers in zorg en welzijn combineert werk met mantelzorg. Vooral medewerkers in de zorg- en welzijnssector krijgen die taak toebedeeld omdat hun naasten en ook zijzelf zich als meest gekwalificeerde mantelzorger zien. Mantelzorg is geen gemakkelijke taak en gaat vaak gepaard met gezondheidsklachten.

Bespreekbaar maken

Het is van groot belang om uitval en verzuim voor te zijn. Ruim 70% van de medewerkers maakt mantelzorg pas bekend als het niet meer te combineren is met het werk. Dat moet anders. Het bespreekbaar maken van mantelzorg is van groot belang voor behoud van goed personeel. In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg gaan we tijdens dit webinar hier dieper op in.

Mantelzorgers willen het liever niet op het werk bespreken. Bijvoorbeeld om werk en privé gescheiden te houden. Terwijl leidinggevenden graag mee willen denken om samen tot een goede oplossing te komen. Maar dat betekent dat er ruimte moet komen óm het op de werkvloer te bespreken. Hoe doe men dat?

In dit interactieve webinar ontdekt u meer over het bespreekbaar maken van mantelzorg op het werk. Aan het einde van het webinar heeft u:

  • Kennis van mantelzorg en de invloed op het werk;
  • Ervaringen uit de praktijk gehoord;
  • Praktische tools om mantelzorg bespreekbaar te maken;
  • Een overzicht van te gebruiken informatiemateriaal binnen uw organisatie.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 3 november, 15:00 - 15:45 uur
Locatie: Online
Doelgroep: Beleidsadviseurs duurzame inzetbaarheid, werken en behoud, P&O- en HR-adviseurs

Dit webinar wordt georganiseerd door RegioPlus. Aanmelden kan via het inschrijfformulier.