Ik Zorg in de regio

Vorig jaar is de landelijke campagne “Ik Zorg” van start gegaan om meer mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in Zorg en Welzijn. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als regionale werkgeversorganisatie fungeert Utrechtzorg als contactpunt voor geïnteresseerden voor de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vecht.

Een fysiek contactpunt bestaat echter nog niet. Hier gaan we binnen onze regio op innovatieve wijze handen en voeten aan geven! We hebben namelijk gemerkt dat er behoefte is aan een plek waar zorgorganisaties hun toekomstige nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires laagdrempelig kunnen ontmoeten en werven. Niet op een traditionele manier werven en selecteren, maar net even anders.

Pilot Skout in de Zorg

Vorig jaar hebben we hier al een succesvolle pilot mee gedraaid via het project “Skout in de Zorg”. Een pop-up store is geopend in het centrum van Zeist, waar geïnteresseerden 4 dagen per week naar binnen konden lopen om zich te oriënteren op de wereld van de zorg. Werknemers van de deelnemende partijen waren aanwezig om met de geïnteresseerden in gesprek te gaan en in de winkel te laten ontdekken of zij in een bepaalde tak van zorg zouden kunnen passen. De resultaten die met deze aanpak zijn behaald, overtreffen de verwachting. Uit de 400 geïnteresseerden die gesproken zijn, zijn ruim 200 cv’s naar boven gekomen van mensen die geschikt zijn of geschikt te maken zijn voor een baan in de sector.

Ik Zorg Shop

In navolging van dit project gaan we binnen de regio voor een langere periode een “Ik Zorg Shop” oprichten. Om ook deze shop tot een succes te maken hebben we uw bijdrage en inzet nodig. Graag nodigen we u daarom uit voor een informatiebijeenkomst over dit bijzondere initiatief op donderdag 19 september.

Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 19 september, 15:30 tot 17:00
Waar: Raadszaal gemeente Zeist, Het Rond 1, Zeist

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar secretariaat@utrechtzorg.net. Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 10 september. We kijken er naar uit om u op 19 september te ontvangen en te verwelkomen.

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws