Datum: 04 juli 2023 / 13:00

Het Virtual Learning Lab

Het ‘Virtual Learning Lab’ (VLL) is een oplossing om de werkdruk rondom het opleiden in de zorg aan te pakken. Het VLL bevat de verpleegtechnische vaardigheden waarmee studenten in de derde leerweg, zoals zijinstromers, herintreders en bijscholers, alle vaardigheden kunnen oefenen voordat ze in de echte zorgpraktijk gaan stagelopen. Het van tevoren inslijpen van de handelingen levert tijdwinst op. De verpleegtechnische vaardigheden in het VLL zijn volgens de Vilans protocollen. Het VLL maken we op basis van de app CareUp, een game die je op je smartphone speelt.

Ook voor het halen van accreditatiepunten
Het VLL is er niet alleen voor studenten in de derde leerweg. Ook BOL en BBL-studenten kunnen hier de verpleegtechnische handelingen mee oefenen. Verder is het VLL ook goed bruikbaar voor medewerkers in de zorg die hun kennis op peil willen houden en hun accreditatiepunten willen halen.

Inspiratiesessie

Je bent van harte uitgenodigd om samen met ons de doorontwikkelde app CareUp, het Virtual Learning Lab, te ervaren / zien en hiermee te oefenen ('het spelen van de game'). Boeiende sprekers nemen je mee in hun verhaal over zorgtechnologie en werken in de zorg:

  • Tommie Niessen, influencer en verpleegkundige, bekend door zijn boek "Tommie in de zorg". Op een positieve en realistische manier zet hij de zorg op de kaart. Met zijn persoonlijke verhalen weet Tommie anderen te inspireren en te motiveren.
  • Suzanne Verheijden van buro Strakz met veel hart voor de zorg. Met haar aanstekelijke enthousiasme en passie neemt zij ons mee in haar ervaringen rondom digitalisering en de zorg.

Het volledige programma volgt.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 4 juli van 13:00 tot 17:30 uur
Locatie: Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15 te Utrecht
Aanmelden: Aanmelden kan via het inschrijfformulier.