In april zijn acht organisaties toegetreden tot het Koplopernetwerk van het Actie Leer Netwerk. De Koplopers hebben creatieve oplossingen gevonden die een bijdrage kunnen leveren aan de arbeidsmarktuitdagingen in zorg en welzijn.

De initiatieven zijn afkomstig vanuit het hele land. Van Rotterdam tot Drachten. Karin Luidens, manager Actie Leer Netwerk: “Wij zijn blij dat wij deze nieuwe Koplopers mogen verwelkomen. Met het uitdragen van vernieuwende voorbeelden met een concrete impact op de werkvloer willen we andere organisaties inspireren. Niet alleen om van bestaande Koplopers te leren maar ook om zelf innovatieve aanpakken te bedenken en te experimenteren met arbeidsmarktvernieuwing.”

Benieuwd wie de nieuwe landelijke Koplopers zijn? Bekijk ze hier.

Ontmoet de Koplopers

Het Actie Leer Netwerk organiseert op 12 juni een bijeenkomst in Utrecht waar u de nieuwe Koplopers kunt ontmoeten. Nadat ze hun idee hebben gepitched, gaan we aan de slag met actieleren. Aan de hand van het Actie Leer Netwerkspel brengen we de route in kaart die de Koploper heeft afgelegd bij het ontwikkelen van hun initiatief. Daarnaast vertellen ze uitgebreid over hun succes- en faalfactoren. Bent u geïnteresseerd om mee te doen aan deze Koploper-bijeenkomsten?

Klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst op 12 juni in Utrecht

Bent of kent u zelf een potentiële Koploper?

Het Actie Leer Netwerk is constant op zoek naar goede voorbeelden en initiatieven, vooral die de focus leggen op behoud van personeel, goed werkgeverschap en meer uren werken. Heeft u zo’n goed initiatief dat concreet bijdraagt aan het oplossen van de personeelstekorten? En waar het resultaat merkbaar is op de werkvloer? Meld het initiatief dan aan als Koploper. U hoeft bij de aanmelding alleen een korte vragenlijst in te vullen.

Klik hier om u aan te melden voor het Koplopernetwerk

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws