Datum: 13 september 2022 / 13:00

Het schrijven van het jaarplan is voor elke organisatie een uitdaging. In september organiseert Utrechtzorg daarom een netwerkbijeenkomst waar we elkaar inspireren voor het jaarplan 2023, en mogelijkheden verkennen om daarop samen te werken. Dat kan als organisaties onderling, maar ook als regio.

Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor recruiters, opleidingsprofessionals, HR-professionals, en professionals die zich met sociale innovatie en (zorg)technologie bezighouden. Kom bij voorkeur met een team waarin al deze professionals zijn vertegenwoordigd, zodat u ter plekke al met elkaar kunt afstemmen om een stap verder in het proces van het jaarplan 2023 te komen.

Thema's

Tijdens de bijeenkomst gaat u met uw team aan de slag rondom verschillende thema's. Bij aanmelding vragen we u om een eerste en tweede voorkeur aan te geven.

1. Inzet van ZZP’ers in de zorg (Monique Barten)

Probleem én oplossing voor het personeelstekort? Veel zorgprofessionals kiezen om verschillende redenen voor het ZZP-schap. Dit kost de organisatie veel geld. Moeten we het tij keren of omarmen we de flexibiliteit van de ZZP'er? Is er een manier om de inzet van ZZP'ers anders te organiseren? Zien we ZZP-schap als een vorm van behoud voor de inzet van zorg of als bedreiging voor de vaste medewerker? Leidt het slim inzetten van ZZP'ers tot een oplossing voor het tekort op de arbeidsmarkt? Is loondienst nog de norm?

2. Uw medewerker en het vakmanschap centraal (Jan Joosten)

Ook in uw organisatie staat en valt de kwaliteit van zorg en welzijn met de inzet van iedereen die een bijdrage levert vanuit zijn/haar talenten, kwaliteiten en motivatie. Het bieden van zorg en welzijn is ook een vak en vraagt om vakmanschap. Hoe verhoudt u zich tot dit thema? In hoeverre heeft u een balans gevonden om uw medewerker én het vakmanschap centraal te stellen?

3. Hoe versterken we de direct leidinggevenden? (Natascha Kalkman)

We weten allemaal dat direct leidinggevenden een cruciale rol spelen tijdens de hele reis van medewerkers. Wat is nu de essentie van die rol? Welke ondersteuning bieden we die leidinggevenden? En hoe leren we van organisaties/leidinggevenden waar het heel goed gaat? Met elkaar zoeken we naar manieren om de leidinggevenden in onze organisatie verder te versterken.

4. De zorg van morgen: anders organiseren (met technologie) (Marloes Aarden)

We weten dat we de zorg anders moeten organiseren om met de oplopende zorgvraag en het tekort aan personeel, toch de zorg te kunnen blijven leveren. Dit vraagt verandering in denken en doen van iedereen. Hoe gaat uw organisatie hiermee om en hoe innovatief wilt u zijn als werkgever? Hoe geeft u vorm aan anders werven, anders opleiden en anders behouden van medewerkers? Hoe zorgt u voor de juiste kennis, houding en vaardigheden in uw organisatie om met deze transitie om te gaan?

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 13 september, 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Fort bij Vechten, Achterdijk 12, Bunnik
Aanmelden: Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Heeft u praktische vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met utrechtzorgjaarplan@congresbureau.nl. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Natascha Kalkman via nkalkman@utrechtzorg.net.