Datum: 21 september 2022 / 14:30

Arbeidsmarkt: is regionale samenwerking de oplossing en wat is de rol van de toezichthouder?

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van de toezichthouder bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met zich meebrengt en regionale samenwerkingen een kans bieden. Zijn organisaties regionaal elkaars concurrent of werken organisaties met elkaar samen om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ): een onafhankelijke en actieve vereniging die staat voor verantwoordelijk toezicht in zorg- en welzijnsinstellingen. Deze NVTZ-regiobijeenkomst is in het bijzonder bestemd voor toezichthouders in Midden Nederland (Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek).

Programma

Drie sprekers gaan in op de rol van de toezichthouders. Ieder vanuit een ander perspectief:

  • Aleid Wolfsen, voorzitter rvt van het Bartholomeus Gasthuis en van Utrechtzorg, gaat in op het belang van regionale samenwerking, de uitdagingen binnen de krappe arbeidsmarkt en de wijze waarop de rvt en rvb consequent hierover met elkaar de dialoog aan kunnen gaan;
  • Vincent Alkemade, directeur-bestuurder van Utrechtzorg, belicht de transitie op de arbeidsmarkt, regionaal werkgeverschap, de kansen die dat biedt en het lef daarbij te experimenteren;
  • Jeroen Struijs, toezichthouder bij Unicum huisartsenzorg in Utrecht gaat als toezichthouder, aan de hand van een praktijkvoorbeeld, dieper in dieper in op vragen die de bestuurder comfort biedt en het strategisch personeelsbeleid daarop richt.

Er is deze middag ook ruimte om andere toezichthouders uit uw regio (Midden Nederland) te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over het thema. U bent van harte uitgenodigd samen met uw bestuurder te komen.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 21 september, 14:30 - 17:00 uur
Locatie: Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40 in Utrecht
Aanmelden: Aanmelden kan via de website van de NVTZ.