Datum: 14 oktober 2021 / 15:00

Leren in de VVT:

Hoe houden we leerlingen, studenten of jong professionals in de zorg?
Bent u stagedocent, praktijkopleider, werkbegeleider of teamlid dat nieuwe collega’s inwerkt? Wilt u inspiratie opdoen voor leren en begeleiden in de VVT en hierover het gesprek aangaan met collega’s? En wilt u leerlingen, studenten en jongprofessionals behouden voor de zorg door een goed ontwikkelklimaat?

Tijdens deze bijeenkomst geven we u inzicht, tips en tools om deze vragen binnen uw organisatie te beantwoorden. Zo voorkomen we uitval tijdens en direct na de opleiding van beginnende beroepsbeoefenaren in de zorg.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Utrechtzorg en het Regionaal Overleg Beroepspraktijkvorming (ROB). Het ROB is het samenwerkingsverband tussen de BPV-bureaus/stagebureaus van de opleidingen verzorging, maatschappelijke zorg en verpleegkunde van ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort, het Hoornbeeck College en Hogeschool Utrecht.

Programma en workshops

Programma

  • Inleiding SBB met o.a. cijfers uitstroom en uitval, gevolgd door studentenraden HBO en MBO: Wat inspireert hen?
  • Eerste ronde workshops
  • Tweede ronde workshops
  • Terugkoppeling en afronding

Na de algemene inleiding kunt u twee workshops bijwonen. U heeft hierbij de keuze uit drie workshops. Vermeld bij uw aanmelding welke twee workshops u graag wilt bijwonen.

  • Workshop 1: Jong RAAT: Jong RAAT is een netwerk van jonge vertegenwoordigers uit verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi en Vechtreek. Zij zien als jonge professionals kansen voor verbetering in hun vak om samen te voorkomen dat hun collega’s snel de sector verlaten. Jong RAAT deelnemers werken aan hen eigen werkgeluk, maar hebben ook concrete tips voor organisaties. Mirthe Kiekebos (CCU verpleegkundige i.o. in het Antonius Ziekenhuis) en Ieteke van Brakel (projectmedewerker bij Utrechtzorg) gaan graag met u hierover in gesprek.
  • Workshop 2: Joke van Alten (Leren in bedrijf): Bij het aanleren van een nieuw vak, een nieuwe functie of een nieuwe vaardigheid doorloopt een mens 5 voorspelbare stadia van ontwikkeling. Elke fase kent specifieke zorgen, onzekerheid en angsten, waarbij de eerste periode het gevoel van “Hoe overleef ik dit, en ga ik dit ooit leren?!" kan geven. Dat geldt voor nieuwe collega’s (in opleiding), maar evengoed voor werkbegeleiders. Door te weten welke 5 fasen iemand doorloopt kan beter aangesloten worden bij de leerbehoeftes. In deze workshop staan we stil bij de 5 fasen die men doorloopt bij het leren van een nieuw beroep of rol, wat de bijbehorende behoeftes zijn en hoe men daarop als begeleider kan aansluiten.
  • Workshop 3: Marcella van Steenis (Praktijkopleider Rivas): Marcella neemt u mee in hoe u leren in de VVT kunt stimuleren door zelfinzicht en zelfregulatie. Plannen, monitoren en evalueren vormen de sleutel tot leren. Marcella zal toelichten hoe u het leren van de student praktisch en concreet kunt ondersteunen met behulp van de WIL-key, een sleutelhanger met leervragen. Deze tool is ontwikkeld door Marcella in samenwerking met W. van der Heul.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 14 oktober, 15:00 - 17:00 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams
Aanmelden: Aanmelden kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. "Leren in de VVT". Vermeld bij uw aanmelding welke twee workshops u graag wilt bijwonen. U ontvangt één week voor de bijeenkomst de link naar de digitale omgeving.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Erna Laclé of Jan Joosten via elacle@utrechtzorg.net of jjoosten@utrechtzorg.net.