Datum: 28 augustus 2020 / 13:00

Training voor trainers grensoverschrijdend gedrag

De training grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie is een vast en noodzakelijk onderdeel van het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers in de sector zorg en welzijn. Door de coronacrisis kan het fysieke gedeelte van deze training niet meer worden gegeven. Dit was de aanleiding voor Utrechtzorg om met enkele organisaties en bureau Trifier een nieuw initiatief te ontwikkelen: een online train-de-trainer concept.

Programma

Deze interactieve online training biedt trainers de juiste kennis en vaardigheden bij het begeleiden en trainen van zorgprofessionals. De deelnemers hebben direct contact met de trainer en de acteur. Hiermee onderscheidt deze training zich wezenlijk van een e-learning module of een cursus met instructievideo. Eigen ervaringen en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk vormen steeds de basis van de training. De deelnemers bedenken zelf haalbare oplossingen voor de vraagstukken die zij tegenkomen. In oefensituaties met een trainingsacteur experimenteren de deelnemers online met het nieuwe gedrag, geven elkaar feedback en krijgen aanwijzingen van de trainer. Ook wordt aandacht besteed aan kenmerkende online vaardigheden op technisch en didactisch vlak: het verbinden met deelnemers, de interactie online, online etiquette, het inzetten van verschillende media, omgaan met tijd en oefenen met een acteur.

De deelnemers hebben na afloop meer inzicht en concrete handvatten voor hun eigen trainingen grensoverschrijdend gedrag, de-escalatie en agressie. Het oefenen en experimenteren gebeurt in een kleine groep, in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor ieders leerstijl. De online sessies worden daarom ook niet gedeeld en niet opgenomen.

Frank van Gool (senior trainer en partner bureau Trifier) en een trainingsacteur begeleiden de training. Voor meer informatie over de inhoud kunt u contact opnemen met Frank van Gool via info@trifier.nl of 0161 23 11 18.

Doelgroep

Deze training richt zich op de trainer die trainingen grensoverschrijdend gedrag, de-escalatie en agressie geeft. Er wordt gewerkt met een kleine club ervaren deelnemers, voorwaarde voor deelname:

  • De deelnemer is reeds opgeleid in de inhoud van trainingen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie;
  • De deelnemer heeft ervaring met het geven van trainingen;
  • De deelnemer beschikt over een laptop of pc met camera, microfoon en een (gratis) account van Zoom.

Praktische informatie

Duur: Viermaal een workshop van 3 uur
Datum en tijd:

  • Vrijdag 28 augustus 13:00 – 16:00 uur
  • Vrijdag 4 september 13:00 – 16:00 uur
  • Maandag 7 september 09:00 – 12:00 uur
  • Maandag 14 september 09:00 – 12:00 uur

Aantal deelnemers: 4 – 10
Kosten: Deelnemers van Utrechtzorg betalen €125,- per deelnemer (inclusief certificaat van deelname). Organisaties die geen deelnemer zijn van Utrechtzorg betalen €175,-.
Locatie: Online via Zoom
Aanmelden: U kunt zich inschrijven via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. “Online training agressie”. U ontvangt een bevestiging van de aanmelding en ruim voor de training een uitnodiging met praktische gegevens.