Datum: 11 juni 2020 / 14:00

Nu inzetten op digitale vaardigheden

Juist in deze tijd zijn digitale vaardigheden van zorgprofessionals ontzettend belangrijk. Alle zorgorganisaties proberen waar mogelijk digitale zorg op afstand te leveren, om de patiënten/cliënten zo goed mogelijk te blijven helpen zonder onnodig risico te lopen. Deze maatregelen blijven nog wel even nodig. Dit is dus hèt moment voor zorgorganisaties om in te zetten op de digitale vaardigheden van hun medewerkers!

Programma

Op donderdag 11 juni vindt de 6de werkconferentie van de coalitie Digivaardig in de zorg plaats van 14:00 tot 15:30 uur. Door de coronamaatregelen is dit een online bijeenkomst.

De werkconferentie start met een korte update door projectleider Daniël Tijink van alles wat de coalitie Digivaardig in de zorg doet om zorgorganisaties te ondersteunen. Vervolgens presenteert programmamanager Suzanne Verheijden de nieuwe zelftesten voor zorgmedewerkers in ziekenhuizen en de ggz. In april 2019 lanceerde de coalitie voor de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg zelftesten, leermiddelen, communicatiemiddelen en andere materialen. Dit jaar gaat men op veler verzoek ook aan de slag voor de ggz en de ziekenhuizen.

Daarna kunt u kiezen uit verschillende interactieve subsessies van 30 minuten over hoe u in uw organisatie aan de slag kunt gaan met digitale vaardigheden. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: hoe start u met een project digitale vaardigheden in uw organisatie en hoe krijgt u medewerkers zover dat ze de zelftest invullen?

We sluiten af met een digitale pubquiz door Suzanne Verheijden. Als u wilt, kunt u na de afronding nog ‘blijven hangen’ voor een virtuele borrel in kleine groepjes.

De Coalitie digivaardig in de zorg

Gebrek aan digitale vaardigheden in de zorg kost zorgverleners tijd en zorgt voor fouten en stress. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden. De coalitie Digivaardig in de zorg agendeert dit knelpunt al jaren en ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers. De coalitie is een bottom-up beweging waar mensen uit verschillende zorgsectoren en zorgfuncties (zorgprofessionals, ICT’ers, docenten, HR, communicatie etc) kennis uitwisselen en vooral gezamenlijk activiteiten vormgeven die de zorg meer digivaardig maken.

Aanmelden

Deelname is kosteloos, aanmelden gaat via deze link. Ruim op tijd krijgt u een link en wachtwoord toegestuurd waarmee u vanuit huis of uw eigen werkplek kunt inloggen.

Heeft u een vraag over deze online bijeenkomst? Neem dan contact op met Suzanne Verheijden via sverheijden@utrechtzorg.net.

Webinars Digivaardig in de zorg

Naast deze werkconferentie, organiseert de coalitie ook nog andere webinars over digitale vaardigheden in de zorg. Benieuwd? Zie voor het programma en aanmelden de volgende links: