Datum: 12 maart 2020 / 10:00

Organisatiebuddy

Een organisatiebuddy wordt ingezet om een nieuwe collega’s een goede start te geven, en te zorgen dat zij zich welkom voelen en goed geïnformeerd zijn over de werkwijze van de organisatie. Duidelijkheid en structuur zijn hierbij van belang. In de hele zorgbranche een groot verloop is van medewerkers. Door een organisatiebuddy in te zetten werken we samen aan behoud mensen voor organisaties. In het onboarding-programma staan drie aspecten centraal: sociaal, praktisch en inhoudelijk. Een buddy richt zich met name op de eerste twee aspecten. Nieuwe medewerkers krijgen een warm welkom, worden praktisch de weg gewezen in de organisatie en begeleid bij het inwerken door een speciale buddy. De teams zelf kunnen zich hierdoor focussen op het inhoudelijk inwerken van hun nieuwe collega.

Programma bijeenkomst

Vorig jaar is het project “De organisatiebuddy" gestart bij collega-werkgeversorganisatie WZW. De projectleider van dit project, Matteo Kooman, neemt ons mee in de aanleiding, inhoud, start en financiering van dit project. Hij zal een interactieve presentatie verzorgen waarin volop ruimte is voor vragen. In het project van WZW zijn de organisatiebuddies ook getraind en vormen zij samen een lerend netwerk.

In het laatste deel van de bijeenkomst zullen we met elkaar nadenken of het project ook in onze regio vormgegeven kan worden.

Meer lezen over het project van WZW? Bekijk de websites van WZW en Vilente.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 12 maart, 10:00 - 11:30 uur
Locatie: Kantoor Utrechtzorg (Kokermolen 3, 3994 DG Houten)
Aanmelden: Aanmelden kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. "Organisatiebuddy".

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Jet van den Hoek via jvandenhoek@utrechtzorg.net.