Datum: 08 juli 2020 / 15:00

Landelijk uitstroomonderzoek

Met 12 andere regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn (verenigd in RegioPlus) neemt Utrechtzorg deel aan het landelijk en doorlopend uitstroomonderzoek. Deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties benaderen elke vertrekkende medewerker met dezelfde set vragen over vertrekredenen en bestemming. Oud-medewerkers kunnen er ook hun tips en opmerkingen kwijt. Omdat de data gebundeld worden, kan er op organisatieniveau, regionaal en landelijk niveau vergeleken worden. Organisaties kunnen op onderbouwde data anticiperen en van elkaars ervaringen leren. In november 2019 werden de eerste resultaten van dit doorlopend onderzoek gedeeld.

Als deelnemer van het onderzoek ontvangt u eerlijke, vergelijkbare input en stuurinformatie met betrekking tot uw organisatie. Ook beschikt u over een overzichtelijk dashboard dat enkel voor uw organisatie zichtbaar is, makkelijk te genereren managementinformatie, en andere voordelen. Wilt u meer informatie over deelname aan en de kosten van het uitstroomonderzoek, bekijk dan deze pagina of neem contact op met secretariaat@utrechtzorg.net.

Webinar 8 juli

Onderzoeksbureau Presearch voert het uitstroomonderzoek uit. Presearch organiseert op woensdag 8 juli het webinar "Van personeelsverloop naar verlooppreventie". Bent u nog geen deelnemer aan het uitstroomonderzoek, dan is deze webinar interessant voor u!

Vragen die aan bod komen zijn:

  • Welke soorten personeelsverloop zijn er en wat zijn de gevolgen?
  • Hoe verloopt het beslissingsproces van een vertrekkend medewerker?
  • Hoe kan verloop op basis van data worden voorkomen?
  • Toelichting maturity model / HR Analytics, dataverzameling, benchmarkmogelijkheden, dashboard en preventie
  • Wat is de landelijke werkwijze en hoe werkt het aanmeldingsproces?

Praktische informatie

Datum: Woensdag 8 juli (15:00 - 16:00 uur)
Locatie: Online via Microsoft Teams
Aanmelden: Aanmelden kan via deze pagina.