Innovatieve ideeën verzamelen

Veel organisaties zijn al actief aan de slag met duurzame inzetbaarheid en er zijn al veel inspirerende voorbeelden te vinden. Vanaf 2019 bezoeken we elk kwartaal een organisatie die een innovatieve aanpak heeft voor een inzetbaarheidsvraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan een zorginstellingen die werken met het programma Excellente Zorg of een traineeship als onderdeel van de opleiding Verpleegkunde of Social Work.

Door de Inspiratietour halen we bestaande innovatieve ideeën op het gebied van duurzame inzetbaarheid binnen én buiten de zorgsector dichterbij.

Andere voorbeelden zijn: een cateringbedrijf dat een HR-beleid heeft waarin (werk)geluk centraal staat, een gemeente die via combinatiebanen de inzetbaarheid van medewerkers vergroot of aan een spin-off van de Universiteit Twente die via betere roostering de werkdruk van medewerkers verlicht.

Bent u nieuwsgierig naar mooie inzetbaarheidsprojecten binnen en buiten de zorg? Of heeft u zelf een innovatief traject op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact op met Josefien Jeninga, projectleider Inspiratietour, jjeninga@utrechtzorg.net.