Actie Leer Netwerk Dag 2019: Inspiratie en innovatie

02 december 2019

Op 2 december 2019 stond Den Bosch in het teken van het Actie Leer Netwerk: een dag vol inspiratie en innovatie.

Actie Leer Netwerk Dag

Op 2 december 2019 vond de eerste landelijke Actie Leer Netwerk Dag plaats voor HR-professionals, beleidsmakers en bestuurders in zorg, welzijn en onderwijs. De dag stond in het teken van innovatieve oplossingen en samenwerkingen voor arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. De insteek was dan ook om te leren van elkaar en om gezamenlijk actief aan het opschalen van oplossingen te werken. Tijdens diverse rondetafelgesprekken en workshops kon men leren van andermans successen maar ook - onder de naam Falend Vooruit - van falende, oftewel lerende ervaringen. Daarnaast waren diverse Koplopers aanwezig: goede voorbeelden van innovatieve oplossingen en samenwerkingen voor arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Het RAAT Utrecht, RAAT Amersfoort - Eemland en RAAT Gooi en Vechtstreek waren middels diverse projectleiders goed vertegenwoordigd.

Hoewel de uitdagingen voor zorg en welzijn immens zijn, wist het Actie Leer Netwerk tijdens deze dag een positieve sfeer te creëeren door ideeën en (zorg)professionals podium te bieden. Bezoekers gingen naar huis met nieuwe ideeën, handreikingen en contacten, en met - hoe kan het ook anders - een Brabants worstenbroodje.

Over het Actie Leer Netwerk

Het Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het legt de verbinding tussen het actieprogramma, het werkveld en onderwijs en reikt handvaten aan voor partijen die met vernieuwende initiatieven de personeelstekorten aanpakken. Daarnaast inspireert en stimuleert het Actie Leer Netwerk alle andere betrokken partijen om ook initiatieven op te zetten. Dit doet het Actie Leer Netwerk door goede voorbeelden te verzamelen en deze actief te verspreiden. Dat gebeurt tijdens bijeenkomsten, via diverse online kanalen en de projectleiders van de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT). Ook stimuleert het Actie Leer Netwerk partijen om samen aan de slag te gaan met actieleren.

Op 7 december 2020 vindt in Almere de volgende ALN-dag plaats. Bent u er ook bij?