Bied mbo-studenten een stageplaats in coronatijd

07 april 2021

Stagekans Utrecht zet zich in voor stageplaatsen voor Utrechtse mbo-studenten in coronatijd.

Stages voor mbo-studenten

Vraagt u zich af: kan ik in deze tijd wel een stageplaats aanbieden? Hoe zorg ik dan voor een veilige thuiswerkplek en een inwerkprogramma op afstand? En lukt het wel om een stagiair te begeleiden en beoordelen in coronatijd?

Jazeker, dat kan allemaal en Stagekans Utrecht helpt u er graag bij. En nog belangrijker: er staan meer dan 900 studenten te trappelen om bij u aan de slag te kunnen!

Zorgmedewerkers van de toekomst

Het afronden van de opleiding met een leerzame stage is cruciaal voor mbo-studenten. Op dit moment zoeken meer dan 900 mbo-studenten in de regio Utrecht naar een goede stageplaats. Stagekans Utrecht is het nieuwe platform in de regio waar werkgevers alle informatie kunnen vinden over het bieden van stageplaatsen aan mbo-studenten.

Ondanks de (tijdelijke) sluiting van horeca, winkels en veel thuiswerkende organisaties doen overheid, onderwijs en bedrijfsleven een dringende oproep aan werkgevers in de regio Utrecht om toch een stageplaats te creëren voor MBO-studenten. Zo kunnen deze studenten hun opleiding afronden en bent u in de komende jaren verzekerd van goed opgeleid personeel.

Vincent Alkemade, directeur-bestuurder Utrechtzorg, vertelt waarom Utrechtzorg partner is van Stagekans Utrecht: “In 2019/2020 volgden 8.649 studenten in de regio Utrecht een mbo-opleiding zorg en welzijn. Om de zorg in de regio op hoog niveau te houden moeten we deze onmisbare groep zorgprofessionals koesteren. De huidige crisis laat nog maar eens zien hoe belangrijk ze zijn. Daarom moeten we nu gezamenlijk investeren in goede en voldoende stageplekken”.

Informatie en handvatten

Omdat we begrijpen dat het bieden van stageplaatsen in deze tijd iets extra’s vraagt van werkgevers bieden we op deze site handvatten en staat alle informatie op een rijtje. Daarnaast kunt u hier het webinar ‘Begeleiden op afstand’ van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) terugkijken.