Comedy Central roasts... ouderen(zorg)!

08 augustus 2018

Stand-up comedian Martijn Koning was te gast bij De Wulverhorst in Oudewater.

Televisieprogramma te gast bij De Wulverhorst

Met ouderen valt nog heel wat te beleven. Stand-up comedian Martijn Koning stond daarvan te kijken toen hij maandag en dinsdag te gast was in woonzorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater. Hij was er voor het televisieprogramma Comedy Central Roasts.

Martijn Koning beleefde maandag al een hilarische bingomiddag nadat hij had meegedaan met de ochtendgym. Deze dinsdagmiddag schilt hij een appeltje met bewoonster Tiny van der Klis die meedoet aan de bakactiviteit. Ze keuvelen samen lekker over het wonen en leven in het zorgcentrum. Koning betrekt nog een dame in rolstoel bij het gesprek, belooft zijn appeltaartje met haar te delen en is naar andere bewoners uiterst attent en behulpzaam. Dat zal zondag wel anders zijn als hij terugkomt om op een andere manier een appeltje te schillen met de bewoners. ,,Hij komt ons dan in de maling nemen”, zegt Van der Klis.

Zo hebben de programmamakers het bedacht. In acht afleveringen bezoeken drie cabaretiers subculturen om te laten zien of vooroordelen en clichés kloppen. Ze zijn enige tijd te gast bij onder andere een motorclub, een woonwagenkamp en gabbers om vervolgens in een stand-up comedy de subcultuur stevig op de hak te nemen, te roasten.

Slabbetje

Van der Klis: ,,Maar als het me niet bevalt zal ik hem zeker wat terug zeggen.” Mevrouw Janmaat, die naast haar zit: ,,We zullen zondag nog wel eens zien wie wie in de maling gaat nemen. Maar het is wel een leuk jong, hoor”, zegt ze met ondeugende blik. Ze vindt dat de programmamakers netjes met de bewoners omgaan. ,,Tijdens het eten konden mensen aangeven of wel in beeld wilden. Mij mochten ze wel filmen. Ik heb wel mijn slabbetje afgedaan, want daarmee wil ik niet op televisie.

Duidelijk praten

Koning, bekend om zijn ongenuanceerde humor, erkent dat hij wel moeite heeft deze mensen zondag te roasten. ,,Er horen harde grappen bij, maar die zal ik wat sneller uitspreken zodat ze het niet goed kunnen volgen. Ik moet wel wat langzamer en duidelijker praten. Het wordt denk ik ook geen pure stand-upcomedy.

Het lijkt me leuk om het over de zorg te hebben, misschien gaan we een beetje entertainen en zingen. Ik weet nog niet wat het wordt. Ik heb maar vier dagen om het te bedenken en ook nog uit mijn hoofd te leren.”’

De uitzending is maandag 17 september om 21.30 uur op Comedy Central (kanaal 12 KPN, kanaal 5 Ziggo).

Lees het hele artikel op de website van De Wulverhorst.