COVID Capaciteit Center koploper Actie Leer Netwerk

24 maart 2021

Het COVID Capaciteit Center (CCC) is benoemd tot koploper binnen het Actie Leer Netwerk.

Zorgorganisaties bundelen flexwerkers tegen COVID-19

Voor de COVID-19-pandemie was er al sprake van personeelstekort in de zorg. Tijdens deze crisis is door de besmettingen en overbelasting de werkdruk hoger en het personeelstekort nog groter. Een probleem dat niet alléén op te lossen is, dacht Amaris Zorggroep. Zij hebben samen met HilverZorg, Inovum en Lyvore het COVID Capaciteit Center (CCC) opgericht: een regionale flexpool om ook tijdens deze crisis continu goede zorg te kunnen verlenen aan 20.000 ouderen in de regio Gooi & Vecht, Utrecht en Eemland. Inmiddels zijn ook AxionContinu, Beweging 3.0 en Vivium aangesloten.

Koploper Actie Leer Netwerk

Deze unieke samenwerking is benoemd tot koploper binnenen het Actie Leer Netwerk (ALN) en krijgt daarmee erkenning als concrete, innovatieve bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten. Op de website van het ALN leest u alles over dit mooie initiatief.

We zijn trots op deze bijzondere samenwerking binnen onze regio en feliciteren Amaris Zorggroep, HilverZorg, Inovum, Lyvore, AxionContinu, Beweging 3.0 en Vivium Zorggroep met de benoeming tot koploper!