09 januari 2020

Utrechtzorg, Stichting IZZ en CNV Jongeren bundelen de krachten om jong zorgtalent te behouden.

Zorgen voor jong zorgtalent

De zorgopleidingen stromen weer vol en dat is goed nieuws. Toch zien we dat veel jongeren kort nadat ze gestart zijn de zorg alweer verlaten. De werkdruk is hoog en de roosters en vacatures zijn moeilijk in te vullen. Hoe kunnen we ondanks deze huidige uitdagingen beter zorgen voor jonge mensen in de langdurige zorg?

Focusgroepen: doe mee!

Welke behoeften hebben zorgmedewerkers? En wat is de behoefte van de werkgevers in zorg en welzijn? Om deze vragen beantwoord te krijgen, werkt Utrechtzorg samen met Stichting IZZ en CNV Jongeren aan een onderzoek om jong zorgtalent te behouden voor de zorg. Middels focusgroepen gaan we in gesprek met jongeren over mogelijke oplossingen, en we leggen de oplossingen ook graag voor aan managers en hr- en arbo-adviseurs. Samen gaan we de uitdaging aan om jonge professionals te ondersteunen om mentaal gezond te (blijven) werken in de zorg.

We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan dit project. Neemt u deel aan een van onze focusgroepen? De focusgroepen vinden plaats in maart, vlakbij Utrecht Centraal. Aanmelden kan via dit formulier.

Op deze pagina vindt u alle informatie voor werkgevers. Op deze pagina vinden jongeren alle relevantie informatie.

Heeft u specifieke vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Josefien Jeninga via jjeninga@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.


Gerelateerd nieuws

Al het nieuws