Digi-zelftest managers zorg

28 november 2019

Tijdens het Lestival Digivaardigindezorg werd de digi-zelftest voor managers zorg gelanceerd.

Zelftest voor managers zorg

Op 25 november werd op het Lestival Digivaardigindezorg van ECP de zelftest voor managers zorg gelanceerd. In deze zelftest kan de manager, directeur of bestuurder zichzelf beoordelen op het gebied van digitale vaardigheden. De invuller scoort niet alleen zijn/haar eigen digitale vaardigheden, maar ook zijn/haar visie, acties en strategie op dit gebied en in welke mate de manager medewerkers enthousiasmeert en faciliteert.

Als resultaat krijgt de manager een typering van zichzelf als manager in de digitale wereld. Ook kan de manager zijn/haar score vergelijken met die van andere managers in de zorg.

Waarom deze test?

We merkten bij de uitrol van het programma digitale vaardigheden binnen een grote groep zorgorganisaties een aantal zaken:
• Managers zijn zelf niet altijd digitaal vaardig en promoten dit ook niet altijd bij medewerkers;
• Managers en directie spelen een cruciale rol bij het meerjarenprogramma dat een aanpak digitale vaardigheden vraagt, maar het thema staat nog niet altijd op de prioriteitenlijst;
• Managers hebben een steeds grotere span of control en technologie kan hen helpen hun eigen werkprocessen makkelijker en efficiënter te maken;
• Managers nemen besluiten rondom digitalisering en zijn met actuele kennis beter in staat hun team te faciliteren in technische oplossingen die ook echt werken;
• Goed voorbeeld doet volgen. Een digitaal vaardige manager die het ook vertaalt in zijn leiderschap neemt zijn/haar team mee naar de zorg van de toekomst.

De zelftest is ontwikkeld voor en door zorgmanagers en getoetst door zorgmanagers, directeuren en bestuurders. Voor de financiering stond het Zilveren Kruis garant. Voor de inhoud was Utrechtzorg verantwoordelijk met: Marco Derksen (digitaal strateeg), Cees Wijnands (innovatiemanager) en Suzanne Verheijden (programmamanager Digitale Vaardigheden). Vragen? Neem gerust contact op via info@digivaardigindezorg.nl.

Hoe werkt het?

Bent u manager/directeur/bestuurder en wilt u weten hoe u scoort? Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, krijgt u een vragenlijst. Na het invullen van alle vragen ontvangt u via de link ‘Mail mijn resultaat’ een e-mail met daarin uw resultaat en een vergelijking met andere managers die aan dezelfde criteria voldoen als u. U kunt hem natuurlijk ook al 360 graden feedbackinstrument gebruiken door de test te laten scoren door collega's. Veel succes!
U vindt de test op: www.digivaardigindezorg.nl.

Lees ook het nieuwsbericht op de site van ActiZ.