Digivaardigheden: actie in de taxi!

28 mei 2019

Een update over het project Digitale vaardigheden.

Volop in beweging

Er gebeurt veel in het project Digitale vaardigheden! Inmiddels zijn er al 70 digicoaches opgeleid. Het doel is om begin juli 100 digicoaches getraind te hebben.

Digicoach

Een digicoach is een zorgverlener of welzijnswerker die de tweedaagse training van Buro StrakZ heeft gevolgd. Deze medewerker helpt collega's vervolgens met het verbeteren van digitale vaardigheden, zoals het navigeren op de website www.digivaardigindezorg.nl naar de juiste leermodule of het invullen van de zelfscan. Deze zelfscan is tegelijk de nulmeting in het onderzoek naar het effect van dit project. Inmiddels zijn er al meer dan 3000 zelfscans ingevuld!

De inzet van de trainingen digicoach is een essentieel onderdeel van het project digitale vaardigheden dat wordt uitgerold in 14 organisaties in de ouderenzorg in deze regio. Het is een prachtige vorm van een korte krachtige leerinterventie op de werkplek. Precies op maat samen leren met collega's, en niet langer dan nodig.

Voorbeeld: Amaris Zorggroep

Bij Amaris Zorggroep is het project Digitale Vaardigheden vorige maand gestart. René Hup, lid van de Raad van Bestuur, vertelt: “Het was geen enkel probleem om mensen te vinden”, vertelt Hup, “meer dan genoeg collega’s hebben zich enthousiast aangemeld om digicoach te worden, dat vond ik leuk om te zien.” Niemand hoeft zich volgens Hup te schamen als hij niet zo digivaardig is. “Je hebt toevallig de slag even gemist doordat je geen tijd had, geen interesse of doordat het simpelweg niet op je pad kwam. Dat kan gebeuren. Wij helpen je om weer aan te haken.” Lees hier het volledige interview met René Hup.

Accreditatie

De training is bovendien sinds kort geaccrediteerd met 14 punten voor de registers Technologie in de Gezondheidszorg (RTG), Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en register Zorgprofessionals. Kortom: volop actie in de taxi!

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Suzanne Verheijden via sverheijden@utrechtzorg.net.

*Foto: De trotse nieuwe digicoaches van Careyn, Warande, De Rijnhoven, QuaRijn, ISZ De Brug, Lyvore en De Koperhorst.*