Happybot Felix bij Sherpa

28 januari 2021

Sherpa is in januari 2021 werkgever van de maand bij Utrechtzorg en deelt als mooi regionaal voorbeeld de happybot Felix. Laat u inspireren!

Sociale robot

Digitale toepassingen kunnen de levenskwaliteit van cliënten in zorg en welzijn flink verhogen. Sherpa maakt hier al regelmatig gebruik van. In 2020 won Sherpa zelfs de mr. Roelofsefonds Challenge voor de inzet van happybot Felix. Deze sociale robot werd ontwikkeld door Happybots en helpt cliënten om laagdrempelig aan te geven hoe zij zich voelen.

Door te draaien aan de happybot verandert deze van kleur. De kleur staat voor een gemoedstoestand. Dit helpt cliënten, die moeite hebben om gevoelens te uiten, in de communicatie met hun naasten en begeleiders. Felix is eenvoudig in gebruik, toegankelijk en sluit goed aan bij de doelgroepen van Sherpa.

Innovatie in de zorg

Met het winnen van de challenge ontving Sherpa 50.000 euro voor de inzet van happybot Felix bij diverse zorgteams van de organisatie. "Als Sherpa zijn we enorm trots dat we mee konden doen aan deze challenge en dat we hebben kunnen laten zien dat innovatie een belangrijke rol speelt in onze zorg", vertelde Henk Kouwenhoven, Raad van Bestuur Sherpa. "Door het winnen van dit mooie geldbedrag en de samenwerking met het mr. Roelsefonds kunnen wij ons hierin blijven ontwikkelen".

Over Sherpa

Met ongeveer 1400 medewerkers en 600 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo’n 1400 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving.