Healthy Living Challenge: Utrechtse studenten ontwerpen concepten voor gezonder leven

27 november 2018

Hoe kunnen inwoners van Utrecht meer invloed hebben op hun eigen gezondheid en geluk?

Healthy Living Challenge

Hoe kunnen inwoners van Utrecht meer invloed hebben op hun eigen gezondheid en geluk? Als je weet wat wel en niet goed voor je is, kun je daar je leefstijl op aanpassen is vaak de aanname die wordt gedaan. Maar alleen weten is niet genoeg. Hoe komen we van weten, naar doen? In de Healthy Living Challenge, van 19 t/m 23 november, zijn Utrechtse studenten op zoek gegaan naar hoe gezond Utrechters eigenlijk willen zijn.

Oplossingen voor Utrecht

Aan de hand van ontwerpmethoden als design thinking en gedragsontwerp, met behulp van inzichten over gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid, werkten studenten een week lang aan oplossingen voor Utrechters: hoe kunnen zij zelf meer vorm geven aan een gezondere leefstijl? Drie onderwerpen krijgen daarbij speciale aandacht: gezond opgroeien, vitaal oud worden en de gezonde leefomgeving.

Samenwerkingsverband

Deze challenge is een bijzondere samenwerking met meerdere Utrechtse onderwijsinstellingen: er doen studenten mee van Universiteit Utrecht, MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht en ROC Midden-Nederland. De studenten werken in interdisciplinaire teams samen waarbinnen ze hun theoretische kennis en werkervaring gezamenlijk inzetten om vernieuwende en passende oplossingen te ontwerpen voor bewoners in de regio Utrecht.

De challenge is een initiatief van U CREATE Centre of Expertise Future Health Design en de Health Hub Utrecht, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen, zorgorganisaties, gemeenten en provincie, kennisinstellingen en bedrijven, die zich inzet in voor een gezonde en gelukkige regio.