In het najaar opent de eerste Ik Zorg shop van Nederland haar deuren! Een unieke winkel waar (toekomstige) zorgprofessionals, zij-instromers en vrijwilligers en werkgevers elkaar ontmoeten. U bent nodig om dit initiatief tot een succes te maken.

Voor de (werk)zoekenden:
Ontmoet een nieuwe werkgever
De shop is een laagdrempelige en unieke manier voor (toekomstige) zorprofessionals om kennis te maken met werken in Zorg en Welzijn.

  • Te ervaren hoe het is om in Zorg en Welzijn te werken
  • Kennis te maken met mensen uit de praktijk
  • Informatie op maat te krijgen over mogelijkheden en kansen
  • Live in gesprek te gaan met een (tekomstige) werkgever.

Voor werkgever:
Werven en selecteren, maar dan net even anders.
De Ik Zorg shop is een shop-in-shop van zorgorganisaties vóór zorgprofessionals. U kunt zich aanmelden om gedurende een jaar deel te nemen. Praktisch betekent dit:

  • Dat uw organisatie 10 werkdagen per jaar live aanwezig in de Ik Zorg shop
  • Dat u derest van het jaar zichtbaar bent in de winkel
  • U krijgt de ruimte om bijv. workshops of lezingen te geven
  • Er zijn altijd meerdere organisaties tegelijk aanwezig
  • Wij ondersteunen u bij werving van kandidaten/klanten in de shop
  • Samen laten we zien hoeveel er te kiezen is in Zorg en Welzijn

Campagne Ik Zorg

In 2018 is de landelijke campagne “Ik Zorg” van start gegaan om meer mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in Zorg en Welzijn. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als regionale werkgeversorganisatie fungeert Utrechtzorg als contactpunt voor de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek.

Een fysiek contactpunt bestaat echter nog niet. Hier gaan we binnen onze regio op innovatieve wijze handen en voeten aan geven! We hebben namelijk gemerkt dat er behoefte is aan een plek waar zorgorganisaties hun toekomstige nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires laagdrempelig kunnen ontmoeten en werven. Niet op een traditionele manier werven en selecteren, maar net even anders.

Pilot Skout in de Zorg

Vorig jaar hebben we kunnen leren van de succesvolle pilot “Skout in de Zorg”. Een pop-up store in het centrum van Zeist, waar geïnteresseerden vier dagen per week binnen konden lopen om zich te oriënteren op de wereld van de zorg. Organisaties waren aanwezig om geïnteresseerden de juiste weg te wijzen. De behaalde resultaten overtroffen de verwachting. Uit de 400 geïnteresseerden, kwamen ruim 200 cv’s naar boven van mensen die met of zonder extra opleiding in Zorg en Welzijn aan de slag konden.

Ik Zorg Shop

Om ook deze shop tot een succes te maken hebben we uw bijdrage en inzet nodig. Aanmelden kan gemakkelijk: rechts van dit artikel vindt u de samenwerkingsovereenkomst. Graag ontvangen wij deze zo spoedig mogelijk en volledig ingevuld in de mail met de contactpersoon voor de Ik Zorg Shop van uw organisatie.

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij Jet van den Hoek, jvandenhoek@utrechtzorg.net.

Of kom naar de informatiebijeenkomst op 19 september: utrechtzorg.net/agenda/informatiebijeenkomst-ik-zorg-shop

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws