De Ik Zorg shop

06 september 2019

In het voorjaar opent de eerste Ik Zorg shop van Nederland haar deuren! Een unieke winkel waar toekomstige zorgprofessionals, zij-instromers en vrijwilligers en werkgevers elkaar ontmoeten. U bent nodig om dit initiatief tot een succes te maken.

Werven en selecteren, maar dan net even anders

In 2018 is de landelijke Ik Zorg-campagne van start gegaan om meer mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in Zorg en Welzijn. Mensen die vanuit deze campagne interesse hebben om in zorg en welzijn te gaan werken, worden door regionale contactpunten verder geholpen. Een fysiek contactpunt bestaat echter nog niet. Hier gaan we binnen onze regio op innovatieve wijze handen en voeten aan geven! We hebben namelijk gemerkt dat er behoefte is aan een plek waar zorgorganisaties hun toekomstige nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires laagdrempelig kunnen ontmoeten en werven. Niet op een traditionele manier werven en selecteren, maar net even anders. Dit gaan we doen in de eerste Ik Zorg shop van Nederland!

Ik Zorg shop in Zeist

De Ik Zorg shop is een shop-in-shop van zorgorganisaties vóór zorgprofessionals. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkgevers en toekomstige werknemers, waarin we tegelijk samen werken aan het positieve imago van de sector. Het adres van de Ik Zorg shop wordt 1e Hogeweg 4-8 in Zeist. Op dit moment wordt er druk geklust om op 22 januari de deuren te kunnen openen. Maar zonder u geen shop. We hebben u hard nodig om van dit initiatief een succes te maken!

Praktisch betekent dit:

  • Uw organisatie is 10 werkdagen per jaar live aanwezig in de Ik Zorg shop;
  • De rest van het jaar bent uw zichtbaar via drukwerk en materiaal dat u in de winkel kunt achterlaten;
  • U sluit aan bij het recruitersnetwerk van UZ, zodat verwijzing van kandidaten in het netwerk makkelijker wordt;
  • U krijgt de ruimte om bijv. workshops of lezingen te geven, of andere inspirerende, leuke activiteiten te organiseren;
  • Ambassadeurs vanuit uw organisatie van waarde te laten zijn in de shop;
  • Er zijn altijd meerdere organisaties tegelijk aanwezig;
  • Wij ondersteunen u bij werving van kandidaten/klanten in de shop;
  • Samen laten we zien hoeveel er te kiezen is in Zorg en Welzijn.

Doet u mee?

Aanmelden kan gemakkelijk: rechts van dit artikel vindt u de flyer en de samenwerkingsovereenkomst. Graag ontvangen wij deze zo spoedig mogelijk en volledig ingevuld in de mail met de contactpersoon voor de Ik Zorg Shop van uw organisatie.

Heeft u vragen? Leontien van Lierop, coördinator Ik Zorg Shop, komt graag met u in contact! U kunt haar bereiken via lvanlierop@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.