Jong RAAT in gesprek met Commissie VWS

21 maart 2019

Op woensdag 20 maart gingen vier van de Jong RAAT leden in gesprek met de Commissie 'Toekomst zorg thuiswonende ouderen

Op woensdag 20 maart gingen vier van de Jong RAAT leden in gesprek met de Commissie 'Toekomst zorg thuiswonende ouderen' van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, om hun persoonlijke ervaringen en ideeën te delen. Lees hier hun ervaring:

"Er werd gesproken over wat er volgens ons, jonge verzorgenden en verpleegkundigen, nodig is om de (wijk)zorg in 2030 nog aantrekkelijk te houden. Wat maakt ons beroep nu eigenlijk zo mooi? Hoe zien wij de toekomst, van onszelf als zorgverlener, maar ook van leven, werken, wonen en zorgen in het algemeen?

Thema’s die aan bod kwamen waren het imago van zorg en welzijn, werkdruk, salaris, aandacht voor teambuilding, gebruik van technologie, professionele autonomie en zzp-ers in de zorg. Leuk om met deze commissie kennis te maken en goed om onze kennis te kunnen delen. We hopen hiermee een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de inrichting van de zorg van de toekomst. Nico de Neeling bedankt voor de uitnodiging en de gehele commissie: dank voor het goede gesprek!

Op de foto van links naar recht: Tessy Zwakenberg, Linda de Valk en Christina van den Heuvel. Jesper Stegeman was er ook bij maar staat helaas niet op de foto".

Meer weten over het Jong RAAT? Bekijk onze website, volg de groep via LinkedIn en Twitter, of neem contact op met Josefien Jeninga via jjeninga@utrechtzorg.net.