Jong RAAT ontmoet Erik Gerritsen

10 september 2019

Jong RAAT ging op 9 september in gesprek met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS.

Concrete initiatieven

Jong RAAT is een vertegenwoordiging van jonge verpleegkundigen uit de regio Utrecht. Deze jonge professionals hebben samen concrete initiatieven opgesteld met betrekking tot behoud van jong zorgpersoneel. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, nam deze initiatieven in ontvangst. Josefien Jeninga, projectleider Jong RAAT, vertelt: "Ik ben trots op de manier waarop Jong RAAT een groot thema als 'behoud' aan de hand van praktijkvoorbeelden en leermomenten heeft teruggebracht naar concrete pilot voorstellen. Erik Gerritsen heeft aangegeven vierkant achter de voorstellen te staan en we gaan samen op zoek naar een manier om deze tot uitvoer te brengen. Het was een waardevolle middag en ik kan niet wachten om in 2020 de pilot samen met werkgevers in zorg en welzijn te starten", vertelt Josefien.

De initiatieven worden momenteel verder uitgewerkt. Wilt u alvast meer informatie over deze pilotvoorstellen, of wilt u meedoen? Neem dan contact op met Josefien Jeninga via jjeninga@utrechtzorg.net.

Over Jong RAAT

Jong RAAT bestaat uit een groep jonge, enthousiaste zorgprofessionals die met frisse en innovatieve idee├źn werken aan het oplossen van de arbeidsproblematiek. Beroepsvereniging V&VN en Utrechtzorg slaan de handen ineen om deze jonge professionals goed te begeleiden. Bekijk de pagina van Jong RAAT, kom langs bij de denktanks op 7 oktober of 4 november, en bezoek de eindpresentatie op 3 december!