Kaat van Warande in landelijke tv-commercial Ik Zorg

16 oktober 2019

Kaat en de heer Oerlemans zijn de komende weken op televisie te zien.

Kaat van Warande in beeld

Vanaf vandaag is Kaat van Warande Wooncentrum ‘In de Dennen’ in Zeist samen met de heer Oerlemans te zien in de nieuwe tv-commercial van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Kaat, waarom zij in de sector werkt. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

Zij-instroom

Kaat heeft 30 jaar als officemanager gewerkt op kantoor. Nu is ze in opleiding tot verpleegkundige. “Toen ik als vrijwilliger aan de slag ging in dit zorghuis voor licht dementerenden, vond ik dat best een beetje spannend. Maar de vonk sloeg meteen over.” Inmiddels werkt Kaat er niet meer als vrijwilliger, maar als verpleegkundige in opleiding. “Wat ik leer op school kan ik direct in de praktijk zien en ervaren. Dat is fijn. De licht dementerenden waarmee ik werk kunnen vaak zelf geen richting meer geven aan hun leven, maar ze weten nog wel wat ze willen. Als verpleegkundige in opleiding help ik hen hun eigen leven voort te zetten, zoals zij dat willen. Dat is waarom ik zorg.”

Campagne

Naast Kaat delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, de eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, kraamzorg, thuiszorg, de sector sociaal werk én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op? In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt en wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Zij delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

Wilt u meer weten over de Ik Zorg campagne en hoe u hieraan mee kunt doen? Neem dan contact op met Cindy Echten via cechten@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.