Lancering zelftest digitale vaardigheden voor ggz en ziekenhuizen

18 mei 2020

Op 11 juni wordt de zelftest digitale vaardigheden voor ggz en ziekenhuizen gelanceerd.

Zelftest digitale vaardigheden ggz en ziekenhuizen

Een zelftest waarmee professionals uit de ggz en ziekenhuizen zichzelf kunnen scoren op hun digitale vaardigheden. Dat was de wens van beide sectoren. En die wordt ingewilligd op 11 juni tijdens de Online werkconferentie Digivaardig in de zorg. Op die dag worden er online tussen 14.00 en 15.30 uur twee nieuwe (gratis toegankelijke) producten gelanceerd.

Er is met medewerkers uit beide sectoren uit het werkveld zelf een lijst met basisvaardigheden opgesteld waarover elke zorgprofessional minimaal moet beschikken om goede zorg te kunnen leveren. Iedereen kan met deze lijst straks inzicht krijgen in zijn of haar huidige vaardigheden en op basis daarvan eventuele leerdoelen die nodig zijn om een zorgprofessional te worden die klaar is voor de toekomst.

Zelftest digitale vaardigheden gehandicaptenzorg en VVT

Er was al een zelftest beschikbaar voor de gehandicaptenzorg en de VVT, en daarvoor zijn op www.digivaardigindezorg.nl ook al diverse leermiddelen en tips en trics beschikbaar. Leermiddelen voor de nieuwe sectoren zullen in de loop van het jaar toegevoegd worden met hulp van de sectoren zelf.

Meer informatie

Wilt u de nieuwe zelftest zien en uzelf scoren? Kijk dan na 11 juni op www.digivaardigindezorg.nl. Wilt u bij de lancering zijn, en in zijsessies ook gratis geïnspireerd worden door aanverwante thema’s? Meld u dan aan voor de werkconferentie.

Wilt u meer weten over de inhoud van de test, of het programma Digitale vaardigheden van Utrechtzorg? Neem dan contact op met programmamanager Digitale Vaardigheden Suzanne Verheijden via sverheijden@utrechtzorg.net, of uw contactpersoon bij Utrechtzorg.