Onboarding vakantiekrachten: Groeten uit de zorg

23 mei 2019

Dé kans om te verkennen wat onboarding kan betekenen voor uw organisatie. Reageer voor 12 juni!

Behoud vakantiekrachten

Het personeelstekort in de zorg loopt sneller terug dan verwacht. Positieve geluiden, en tegelijk zien we: er is nog een lange weg te gaan. De tekorten blijven fors en aandacht voor behoud is essentieel. Ook vakantiekrachten kunnen we door middel van het achterlaten van een goede (eerste) indruk, op termijn weer terug zien als sollicitant of als student in Zorg en Welzijn. Met de pilot Groeten uit de Zorg biedt Utrechtzorg uw organisatie een zomer lang tips en tools waarmee u het effect en de mogelijkheden van onboarding kunt verkennen. Doet u mee? Opgeven kan nog t/m 12 juni 2019.

Welkom vakantiekrachten

De pilot Groeten uit de Zorg bestaat uit een pakket dat is samengesteld in samenwerking met verschillende werkgevers. Het pakket wordt ondersteund door tips/handvatten om de doelgroep te boeien en binden en er is extra aandacht voor de begeleider die in een dergelijk proces een hele belangrijke rol speelt. Aan het einde van de zomer bieden we u de feedback van de zomerkrachten gebundeld aan. U kunt zich opgegeven voor de complete pilot, maar u kunt ook samen met ons een pakket op maat samenstellen. Wanneer u gebruik wil maken van één, meerdere of alle producten van de welkomsttas, zijn er kosten aan verbonden die u terugvindt in de bijlagen.

U kunt meedoen met deze pilot!

Graag horen we uiterlijk 12 juni via secretariaat@utrechtzorg.net of uw organisatie mee wil doen aan deze pilot. De kosten per compleet pakket bedragen (max.) 25 euro per vakantiekracht. Inzicht in kosten per product vindt u in de bijlage. De prijzen kunnen nog iets verschillen, dit hangt af van hoeveel er afgenomen wordt. U kunt specifiek aangeven welke producten uw wel of niet wil ontvangen. Wij raden u uiteraard aan om voor het complete pakket te gaan voor het optimale welkomsteffect.

U ontvangt kosteloos:

• Drie extra tassen voor de begeleiders
• Een brief voor de begeleiders waarin het belang en het effect van hun rol wordt benadrukt
• Tips en tricks waarmee uw organisatie een nog betere indruk achterlaat
• Feedbackkaarten en mini exitonderzoek
• Een zomers netwerkcafé en/of loopbaancoachgesprekken
• Gebruik van de hashtag #groetenuitdezorg

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jet van den Hoek via jvandenhoek@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.

Heeft u uw vacatures voor vakantiekrachten al op Utrechtzorg.nl staan? Op dit moment loopt er een campagne vanuit Utrechtzorg.nl speciaal gericht op vakantiewerk op alle social media kanalen en via postermateriaal op scholen. De moeite waard dus!