Praktische hulp bij digitale uitdagingen ten tijde van de coronacrisis

26 maart 2020

Informatie en webinars voor ondersteuning bij digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg.

Digivaardig in de zorg

Via het programma 'Digivaardig in de zorg' worden zorgmedewerkers ondersteund om met hun digitale vaardigheden aan de slag te gaan. Tijdens de huidige coronacrisis is het een uitdaging om cliënten en patiënten veilig te verzorgen en ze toch contact te laten onderhouden met hun sociale netwerk. Ook wordt er een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar de tijd om mensen daar in te scholen ontbreekt.

Daarom biedt onze collega-regionale werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn (Twente, Achterhoek, Regio Zwolle en Stedendriehoek/Noord-Veluwe) de helpende digitale hand via overzichtelijke documenten en via online uitleg in een aantal webinars verzorgd door Suzanne Verheijden. Deze informatie wordt ook beschikbaar gesteld voor zorg- en welzijnsorganisaties uit andere regio's. Suzanne Verheijden is tevens programmamanager Digitale Vaardigheden bij Utrechtzorg. U kunt haar bereiken via sverheijden@utrechtzorg.net.

Webinars en handige documenten

Via de website van WGV Zorg en Welzijn vindt u handige documenten met betrekking tot beeldbellen, apps en instellingen.

Daarnaast worden er verschillende webinars gegeven:

  • Beeldbellen: Op vrijdag 6 april (13 uur) en maandag 9 april (10 uur) vindt een half uur durend webinar plaats met als thema 'Algemene tips over beeldbellen met cliënten/patiënten'.
  • Coachen van minder digivaardige collega’s: Op donderdag 16 april (10 uur) vindt een uur durend webinar plaats met als thema 'Hoe helpt u uw collega’s snel bij de praktische digitale vragen van dit moment?'.
  • Zelf digivaardiger worden: Op maandag 20 april (10 uur) vindt een half uur durend webinar plaats met als thema: 'Handige tips voor uzelf over digitaal werken'.
  • Programma aanpak digitale vaardigheden: Wilt u op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Dan kunt u op vrijdag 1 mei vanaf 10 uur gedurende een uur uitleg en ervaringen horen en vragen stellen.

Aanmelden voor deze webinars kan via WGV Zorg en Welzijn.