- shutterstock_337964138.jpg

ROC Midden Nederland bouwt voort op beweging positieve gezondheid

17 december 2019

Regionale aandacht voor positieve gezondheid in het Vitaliteitslab van ROC Midden Nederland.

Future Care Lab

Op 14 januari 2019 opende minister Hugo de Jonge de Future Care Labs en het mobiele zorglab van ROC Midden Nederland. Als een van de grootste mbo-instellingen in de regio wil ROC Midden Nederland mede vormgeven aan de beweging van gezond stedelijk leven voor iedereen. In de Future Care Labs staat de veranderende rol van de zorgprofessional centraal. De interactieve leeromgeving is gebaseerd op het gedachtegoed van positieve gezondheid. Het Mobiele Zorglab is in 2019 bij tien zorg- en welzijnsorganisaties in de regio ingezet.

Vitaliteitslab

Na de Future Care Labs wordt nu het Vitaliteitslab ontwikkeld. Het Vitaliteitslab biedt studenten, medewerkers, bewoners van de wijk en het werkveld een aantrekkelijke plek om te leren, inspireren, (co-)creƫren en innoveren op het gebied van positieve gezondheid en vitaliteit. Het vitaliteitslab is een samenwerking van het Sport College, Gezondheidszorg College en het Welzijn College in Utrecht. Begin februari 2020 start een pilot bij het Sport College in stadion Galgenwaard. Tegelijkertijd start ROC Midden Nederland met de ontwikkeling van een mobiele variant in samenwerking met partners uit het werkveld om de beweging van positieve gezondheid en vitaliteit verder te brengen in de wijken. Dit mobiele lab zal straks ook door zorg- en welzijnsorganisaties ingezet kunnen worden.

Naast het vitaliteitslab ontwikkelt ROC Midden Nederland speciaal onderwijsaanbod. De ambitie is om alle studenten kennis te laten maken met het gedachtegoed van positieve gezondheid, zodat ze tijdens hun stages en later op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen met preventie en vitaliteit.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze nieuwe ontwikkelingen? Neem dan contact op met Bas van den Brand (b.vandenbrand@rocmn.nl) en/of Rene Gelens (r.gelens@rocmn.nl). Wilt u het Mobiele Zorglab inzetten? Bekijk dan de mogelijkheden op de website.