Digitale vijfdaagse Stap op 1 voor eigen regie

24 september 2020

Met de gratis online tool Stap op 1 worden zorg- en welzijnsprofessionals bewust van de eigen regie.

Zorgen voor een ander, door te zorgen voor jezelf

Stap op 1 is een online, gratis tool voor organisaties in de sector zorg en welzijn om medewerkers op een prettige en laagdrempelige manier bewust te maken van de eigen regie. Zorgprofessionals krijgen 5 dagen lang iedere dag een mail met inspiratie, tips en opdrachten. Hiermee worden ze intrinsiek gemotiveerd om goed voor zichzelf te zorgen door hen te stimuleren na te denken over hun eigen keuzes. Zodat zij zelf kunnen aangeven wat zij nodig hebben om hun werk goed, gezond en met plezier te kunnen doen. Dit alles onder het motto: 'Als je niet goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook niet voor een ander zorgen'.

Met de Stap op 1 vijfdaagse krijgt men zodoende op een leuke manier inzicht in wat goed zorgen voor diegene betekent en hoe men dit door kleine stapjes te zetten kan realiseren.

Stap op 1 is te vinden via de website www.stapop1.nl.

Initiatiefnemers

Stap op 1 is een initiatief van werkgeversorganisaties Transvorm, WGV Zorg en Welzijn en ZorgZijn Werkt, en is uitgevoerd door VOOR LIZ. Dankzij samenwerkingsverband RegioPlus, waarbinnen de 14 werkgeversorganisaties binnen zorg en welzijn (waaronder Utrechtzorg) vertegenwoordigd zijn, is deze vijfdaagse nu beschikbaar voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers in Nederland.