Sterk in je werk: 40.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn

06 juli 2021

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in zorg en welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus (waaronder Utrechtzorg) en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Vandaag kreeg Sterk in je werk de 40.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016!

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen via Utrechtzorg bij een persoonlijke coach in de regio terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches.

Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus: "De persoonlijke aandacht en maatwerk worden door de deelnemers het meest gewaardeerd. Voor werkgevers is het traject een extra en bewezen effectief hulpmiddel bij de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn". Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, zorg voor jezelf aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden. Anneke Westerlaken van CNV Zorg & Welzijn: "Met deze trajecten zien we dat medewerkers sterker in hun werk komen te staan. Dit is waar we als vakbond voor staan en we ons dagelijks voor in zetten".

Happy naar mijn werk

Christoffer, Anne en Jolande zijn drie van de 40.000 mensen die zich hebben aangemeld. Christoffer is erg te spreken over het kortdurende Sterk in je werk: "De stap naar de zorg voelde als een sprong in het diepe maar door de loopbaancoach voelde ik me gesteund om die stap te nemen". En Anne sprak zelfs met H.M. Koningin Máxima vanwege haar switch van de horeca naar de zorg. Haar advies over de loopbaancoaching van Sterk in je werk: "Ik zou zeggen doen! Het traject maakt het voor jezelf makkelijker dan dat je zelf alles moet uitzoeken. En het is helemaal vrijblijvend". Jolande wilde eigenlijk weg uit de sector, maar besloot na Sterk in je werk in zorg en welzijn te blijven werken: "Ik wilde weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen. Mijn loopbaancoach heeft me geholpen om het roer om te gooien. Ik ga van een kantoorbaan bij een welzijnsorganisatie naar een baan als helpende in de zorg".

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties waaronder Utrechtzorg, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd. Voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl.

Heeft u vragen over Sterk in je werk in de regio? Neem dan contact op met projectleider Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net.