Sterk in je werk bij het Bartholomeus Gasthuis

25 juni 2019

Sabine Verwaijen, P&O manager bij het Bartholomeus Gasthuis, vertelt over de meerwaarde van Sterk in je werk.

Over Sterk in je werk

Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en nadenkt over een volgende stap in hun loopbaan. Een onafhankelijke loopbaancoach kijkt samen met de coachee wat er mogelijk is. Gratis, in de buurt en zonder verplichtingen. Sterk in je werk is een succesvol initiatief van CNV Zorg & Welzijn, FNV en RegioPlus en wordt regionaal uitgevoerd door Utrechtzorg. In 2018 voerden onze coaches ruim 400 gesprekken in de regio. Onlangs is de website volledig vernieuwd!

Bartholomeus Gasthuis omarmt Sterk in je werk

Sabine Verwaijen, P&O manager bij het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, vertelt over haar ervaringen met het project: "Afgelopen jaar hebben onze medewerkers een cadeaukaart aangeboden gekregen. Wij hadden dit vervlochten in een scholingsprogramma-onderdeel met als onderwerp 'Zorg voor mijzelf: mijn werk, mijn privé mijn persoon in balans'. Iedereen die bij het gasthuis werkt en een vraag had op dit gebied kon hiervan gebruik maken. Het mocht de 6 uur zijn, maar ook meer, afhankelijk van wat nodig was", vertelt Verwaijen. "Er kon gespard worden over vragen als: Hoe hou ik mezelf fit? Heb ik nog de loopbaan die ik wil? Waar liggen mijn grenzen? Waar zit mijn kracht? Hoe neem ik regie? Hoe houd ik mijn leven zo veel als mogelijk in balans? Hoe ga ik om met werkstress?"

"Een aantal van onze medewerkers heeft hiervan gebruik gemaakt. Coaching wordt over het algemeen altijd als spannend ervaren, niet wetend wat je ervan kunt verwachten. De kunst is dus om het laagdrempelig te houden. De ervaringen waren positief; het was praktisch, laagdrempelig en vooral de betreffende coach werd als zeer prettig ervaren. Inmiddels werken wij ook breder met haar samen op thema’s als feedback én werken in teamverband gebruik makend van elkaars kwaliteiten. Met zoveel nieuwe zorgcollega’s is het fijn dat teamleden elkaar beter leren kennen, zich durven uitspreken naar elkaar en zich met elkaar kunnen verbinden aan hóe ze met elkaar willen werken. Zo is de coach bij ons in huis inmiddels een bekend gezicht die gemakkelijk aanhaakt wanneer een collega op een bepaald gebied wat hulp kan gebruiken. Ook dit jaar worden we weer sterker door Sterk in je werk!"

Loopbaanmiddag organiseren

Wilt u net als het Bartholomeus Gasthuis aan de slag met dit project, bijvoorbeeld door een Sterk in je werk-loopbaanmiddag te organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! Samen met u maken we een passend programma. Onze loopbaancoaches komen dan naar uw locatie en het bezoek kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een workshop.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.