Sterk in je werk, juist nu

15 december 2020

Juist nu behouden we medewerkers voor zorg en welzijn door een onafhankelijke coach van Sterk in je werk.

Voor veel zorg- en welzijnsmedewerkers is het werk tijdens de coronapandemie erg veranderd. De werkomstandigheden van het afgelopen jaar drukken extra op medewerkers, mentaal en fysiek. Om hen te behouden voor de sector is het belangrijk dat medewerkers hun energie en plezier in het werk behouden of weer terugvinden. Daarom is ondersteuning essentieel voor hen die worstelen met de vraag hoe ze het werk nog jaren kunnen volhouden.

Onafhankelijke coach

Birgit Muis, medewerker Zorg & Onderzoek en coördinator EMSB bij de Nederlandse Brandwonden Stichting en het Rode Kruis Ziekenhuis, had dezelfde vraag vond en vertelde hierover: "Ik word met de dag ouder en tegelijk is de werkdruk in de zorg geleidelijk toegenomen. Met twee werkgevers maakt alles bij elkaar dat je met een onafhankelijke coach wilt verkennen, hoe je tot 67 jaar met passie en energie in de zorg duurzaam kunt blijven werken en mee kunt doen. Want ik wil helemaal niet weg bij mijn werkgevers. Ik wil juist blijven, want mijn werk is leuk. De vraag is; hoe hou ik het leuk? Ik ervaar Sterk in je werk echt als ‘voor mezelf’ zorgen. Ik geniet van mijn werk en wil blijven genieten".

Juist nu

Eind 2018 is Sterk in je werk gestart, een programma om iedereen die in zorg en welzijn wilde blijven of komen werken te ondersteunen met een gratis loopbaancoach. Al 35.000 mensen hebben van de ontwikkeladviezen van onze regionale coaches gebruik gemaakt. Sterk in je werk start de komende week met een mini-campagne voor de zittende zorg- en welzijnsmedewerkers met de boodschap om ‘Juist nu’ tijd te nemen om voor zichzelf te zorgen. En om samen met een coach te kijken hoe zij o.a. beter om kunnen gaan met werkdruk, hoe de werk-privé balans verbeterd kan worden en welke (nieuwe) taken en verantwoordelijkheden goed voelen. Kortom hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Dit traject helpt medewerkers weer zelf de regie te pakken om sturing te geven aan hun loopbaan. Zo kunnen we medewerkers voor de sector behouden. Wilt u dit ook, deel dan deze campagne binnen uw organisatie! Op www.sterkinjewerk.nl vindt u de toolkit met alle communicatiemiddelen. En heeft u vragen over dit project in de regio Utrechtzorg? Neem dan contact op met projectleider Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net.