Studiekeuzebeurs: zorg, welzijn en kinderopvang verenigd

28 november 2018

Bezoekers hebben kennis gemaakt met onze sector onder het motto: jouw humor, jouw lef, jouw nieuwsgierigheid: dat is wat zorg & welzijn nodig heeft!

Studiekeuzebeurs Midden

Op 23 en 24 november vormde de Jaarbeurs Utrecht het decor van de Studiekeuzebeurs Midden. Ruim 10.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs waren aanwezig om informatie te verkrijgen over alle mogelijke beroepen en studies. Utrechtzorg was voor het zesde jaar aanwezig om samen met werkgevers de sector Zorg en Welzijn te vertegenwoordigen.

Zorg, welzijn en kinderopvang in één team

Samen met een grote groep enthousiaste mensen uit werkveld en onderwijs heeft Utrechtzorg de stand ‘Zorg, Welzijn en Kinderopvang’ bemand. De verschillende branches hadden samen één missie: zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor de sector!

Het ‘groene team’ met medewerkers van 19 organisaties, onderwijs, Utrechtzorg en YouChooz heeft vele waardvolle gesprekken gevoerd. “Deze samenwerking tussen alle branches was ideaal. Daardoor was het mogelijk om leerlingen direct te verwijzen. Ook konden branches onderling leerlingen doorsturen. Er is veel meer mogelijk in onze sector dan leerlingen en ouders vaak denken. Ideaal om dat meteen te kunnen laten zien!”, vertelt Diede Heitink namens Utrechtzorg.

Aan jou hebben we wat

Tegelijk met de Studiekeuzebeurs werden de nieuwe voorlichtingsflyers gelanceerd. Deze flyers bevatten informatie over alle studies in de sector op mbo, hbo en wo-niveau en zijn ontwikkeld door Utrechtzorg en collega-organisatie ZorgpleinNoord. Het nieuwe materiaal sluit aan bij de lespakkettenserie ‘Aan jou hebben we wat!’. Heeft u interesse in deze flyers? Neem dan contact met ons op.

Alle deelnemers: bedankt voor jullie energie en kennis, en graag tot volgend jaar!