Terugblik Week van Zorg en Welzijn 2019

19 maart 2019

Nationale campagneweek groot succes!

Ruim duizend activiteiten

De Week van Zorg en Welzijn 2019 zit erop. We kijken terug op een prachtige week met veel mooie activiteiten en vele bezoekers. Er werden ruim 1.350 activiteiten georganiseerd door organisaties uit de sector. Zo lieten zij zien wat werken en leren in zorg en welzijn precies inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn in hun eigen regio op banenmarkten, inspiratiemiddagen, speeddates, festivals en kansenmarkten. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en opleidingen en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals. Voor velen was dit de eerste stap in zorg en welzijn en op deze manier zijn deze week vele vacatures gevuld.

Regionaal

Ook in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vecht werden bijna honderd activiteiten georganiseerd. Daarnaast waren tientallen organisaties aanwezig bij de twee regionale netwerkevenementen: Love2Care in Hilversum en het speciale UZNetwerkcafé in Utrecht. Op woensdag zijn bovendien vier bussen met MBO-studenten VIG/MZ en verpleegkunde op bezoek geweest bij twaalf organisaties. De studenten kregen zo een kijkje achter de schermen en mochten kennismaken met de vele verschillende branches binnen de sector. En natuurlijk kwamen de studenten een handje helpen bij bijvoorbeeld dagbesteding en maaltijdvoorbereiding!
Ook is er een regionale special Zorg en Welzijn ontwikkeld en huis-aan-huis in de regio bezorgd bij ruim een half miljoen huishoudens. Deze is online te bekijken.

Kickoff

Op maandag 11 maart werd de Week van Zorg en Welzijn feestelijk geopend. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden deze middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Paul Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell. “Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… Maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!”, vertelt Angela Groothuizen. Deze vaandeldragers komen uit veertien regio’s van Nederland en uit veertien branches binnen zorg en welzijn. Samen openden zij de Week van Zorg en Welzijn 2019. Vanuit de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vecht was Jan van den Berg vaandeldrager namens de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht).

Vernieuwde focus

De Week van Zorg en Welzijn stond dit jaar in het teken van zij- en herinstromers. Met meer dan 33.000 vacatures binnen deze sector in het derde kwartaal van 2018 zijn er volop kansen voor nieuw talent, ook voor mensen zonder medische achtergrond. De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Utrechtzorg kijkt terug op een geslaagde Week van Zorg en Welzijn, samen met de tientallen deelnemende organisaties in de regio!