Tweede ronde Implementatie- en opschalingscoaching geopend

02 september 2020

Via de subsidieregeling 'Implementatie- en opschalingscoaching' kunnen zorgorganisaties en -innovatoren een externe coach inhuren.

Tweede ronde subsidieregeling

Na de vroegtijdige sluiting van de eerste ronde van de subsidieregeling voor Implementatie- en Opschalingscoaching, is een tweede ronde open per 1 september 2020. Via deze regeling kunnen zorginnovatoren een externe coach inhuren die adviseert over implementatie- en opschalingsvraagstukken. Doel hiervan is innovaties beter en sneller te laten landen in de zorg.

In de tweede ronde is 1,2 miljoen euro beschikbaar en per aanvrager maximaal 5.000 euro. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Mocht het budget voor de uiterste deadline van woensdag 28 oktober 14:00 uur bereikt zijn, dan sluit de oproep vroegtijdig.

Wie komen in aanmerking?

Om een aanvraag te kunnen doen binnen deze subsidieregeling, moet u een zorgaanbieder zijn die valt onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz of de Jeugdwet. Ook zorginnovatoren kunnen een aanvraag indienen, maar zij moeten dit wel doen in samenwerking met een zorgaanbieder.

Wat voor vragen zijn geschikt binnen deze oproep?

  • U wilt een innovatie implementeren maar weet niet hoe of waar te beginnen;
  • U wilt hulp en ondersteuning bij het opschalen van de geïmplementeerde zorginnovatie;
  • U wilt meer gebruikers of klanten vinden voor uw innovatie.

Om welke zorginnovaties gaat het?

Sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) die als uitgangspunt low cost, high impact hebben. De innovatie moet leiden tot arbeids- en kostenbesparing, de kwaliteit van de zorg verbeteren en/of de kwaliteit van de patiënten of cliënten verbeteren. Aanvragers van deze subsidie moeten zelf een geschikte coach zoeken.

Meer informatie

Bekijk alle informatie over deze subsidie op de website van Zorg voor innoveren.