VACATURE: Projectleider arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

24 september 2018

Utrechtzorg zoekt een collega die zorg- en welzijnsorganisaties faciliteert bij samenwerking.

Vacature: Projectleider arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

Op zoek naar uitdaging en afwisseling? Gemotiveerd om in een dynamisch speelveld te werken aan de grote regionale arbeidsmarktopgave voor Zorg en Welzijn? Utrechtzorg zoekt een collega die zorg- en welzijnsorganisaties faciliteert bij samenwerking.

U draagt vanuit uw expertise en gedrevenheid bij aan de ontwikkeling en realisatie van arbeidsmarkt projecten uit het RAAT (Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten). Het RAAT heeft als doel het terugdringen van de tekorten in zorg- en welzijn. De projecten uit het RAAT hebben betrekking op instroom, opleiden, doorstroom, behoud en anders werken. U doet dit samen met zorg- en welzijn organisaties, onderwijs, gemeenten en zorgkantoor in de regio Gooi en Vechtstreek.

In dit speelveld bent u iemand die resultaatgericht te werk gaat. U monitort voortgang en brengt resultaten in kaart. U overziet vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. Steeds stemt u af met de stakeholders om de juiste aanpak te vinden om de arbeidsmarkt vraagstukken op te lossen en zo de organisaties verder te brengen. U onderhoudt uw netwerk, ziet kansen, verbindt en motiveert partijen en weet commitment te realiseren.

Bij Utrechtzorg komt u terecht in een klein, flexibel team. Wij werken vol enthousiasme aan arbeidsmarktvraagstukken vanuit ons kantoor in Houten. Maar ook zijn we veel op pad om samen te werken in ons netwerk.

Over Utrechtzorg

Utrechtzorg is de arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek. Bij Utrechtzorg zijn 84 zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio aangesloten. We bevorderen samenwerking in de regio, bijvoorbeeld bij het werven van personeel, de aansluiting van het onderwijs op Zorg en Welzijn, arbeidsmarktbeleid en duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Concreet vragen we u:

 • Regie te voeren op het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) in één van onze arbeidsmarktregio's: Gooi en Vechtstreek;
 • Het onderhouden van relaties met onze deelnemers in de Gooi en Vechtstreek en het in kaart brengen van de vraag;
 • Opstarten, aanjagen en faciliteren van gezamenlijke, innovatieve arbeidsmarktprojecten;
 • Monitoring en het genereren van stuurinformatie voor de regionale actieplannen.

We verwachten dat u snel uw weg kunt vinden in een omgeving met veel verschillende stakeholders en bij voorkeur heeft u al een relevant netwerk in Zorg en Welzijn in de Gooi- en Vechtstreek. U bent pro-actief, zorgt voor overzicht en neemt bij een project van start tot einde de touwtjes in handen. U weet de vraag van zorg- en welzijnsorganisaties te vertalen naar innovatieve projecten waar de handen voor op elkaar komen.

Word jij onze nieuwe collega?

 • U heeft een HBO/academisch werk- en denkniveau
 • U heeft inhoudelijke kennis over HR-thema's
 • U heeft affiniteit, kennis en inzicht in de zorg- en welzijnssector
 • U heeft enkele jaren relevante en succesvolle ervaring met het aansturen van een projectorganisatie of een projectteam
 • U bent in staat om resultaten van arbeidsmarktprojecten cijfermatig aan te tonen
 • U beschikt over goede proces- en adviesvaardigheden
 • U bent in staat om uw ongeving effectief in te schakelen en te beïnvloeden
 • U kunt inspireren en presenteren met bezieling
 • U bent een echte netwerker en relatiemanager

U krijgt een jaarcontract voor 28-36 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging. De dagen stemmen we samen af en uw salaris is (afhankelijk van uw opleiding en ervaring) conform CAO VVT FWG 55.

Contact

Wanneer u graag nog meer wil weten over Utrechtzorg, kijk dan op: utrechtzorg.net en utrechtzorg.nl. Wilt u meer weten over de functie, neem dan contact op met Annette de Groot, directeur, 030 6340808 of stuur een mail naar adegroot@utrechtzorg.net.

Uw korte motivatiebrief en CV kunt u voor 7 oktober mailen naar secretariaat@utrechtzorg.net, ter attentie van Annette de Groot.