VACATURE VWS: Adviseur regioteam Werken in de Zorg

24 juli 2019

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zoekt zeven Adviseurs regioteam Werken in de Zorg.

Regioteam Werken in de Zorg

Het zwaartepunt van het actieprogramma Werken in de Zorg ligt in de regio’s. Dáár wonen, werken en leren mensen. Bovendien is de arbeidsmarkt in Appingedam anders dan die in Amsterdam. Iedere regio heeft een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT), aangejaagd en gefaciliteerd door de regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn. Hierin werken zorg- en welzijnsorganisaties, medewerkers, onderwijsinstellingen, zorginkopers, overheden en andere stakeholders samen aan een duurzame aanpak van de arbeidsmarkttekorten.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stimuleert en ondersteunt deze ambitie op verschillende manieren. Een goede verbinding tussen het ministerie en de regio’s is van groot belang voor een succesvolle aanpak. Daar zet het regioteam Werken in de Zorg zich voor in, om zo merkbaar het verschil te maken voor medewerkers in zorg en welzijn. Voor het regioteam is VWS op zoek naar zeven adviseurs. Eén van deze adviseurs zal als werkgebied Utrecht en Flevoland hebben, en daarmee samenwerken met Utrechtzorg en Zowelwerk.

Adviseur

Als adviseur bent u namens het ministerie het aanspreekpunt als het gaat om het actieprogramma Werken in de Zorg. Waar nodig helpt u de regio’s bij het betrekken van partijen bij het RAAT in de regio’s en wijst u partijen op (financierings-)mogelijkheden rondom scholing, behoud en anders werken. Ook legt u de link tussen de praktijk in de regio en het beleid in Den Haag, en zorgt u ervoor dat knelpunten die niet in de regio kunnen worden opgelost naar landelijk niveau worden getild voor een oplossing. Daarnaast werkt u in de regio als projectmanager aan concrete projecten. Denk bijvoorbeeld aan acties voor het behoud van medewerkers, anders werken of zorgtechnologie en het bespreken hoe VWS of andere landelijke partijen daarbij kunnen helpen.

Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur per week. Bekijk het bijgevoegde document (.DOC) voor de volledige vacature, functie-eisen en arbeidsvoorwaarden. Reageren kan tot en met 18 augustus.

Over Utrechtzorg

Als adviseur regioteam Utrecht en Flevoland zult u samenwerken met Utrechtzorg. Utrechtzorg is de arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vecht. Samen met 85 aangesloten deelnemers uit de gehele sector zet de stichting zich in voor een gezonde regionale arbeidsmarkt waarin alle zorg- en welzijnsorganisaties beschikken over voldoende en bekwaam personeel, nu en in de toekomst.