- vacatures.jpg

Vergroot uw vacaturebereik met Google for Jobs

26 februari 2020

Google for Jobs, de Job Search Experience van Google, is nu ook actief in Nederland. Maak hier gebruik van!

Google for Jobs

Google for Jobs is nu ook in Nederland actief en alle signalen uit andere landen wijzen erop dat Google for Jobs een gamechanger wordt op het gebied van werving. Daarom is het van belang dat uw website technisch in orde is wat betreft vacatures. Daarnaast is het van belang om de teksten van uw vacatures te optimaliseren. Dit is hét moment om de juiste maatregelen te nemen en uw vacaturebereik te vergroten. Google for Jobs is voorlopig nog gratis en belooft de grote tegenhanger te worden van Indeed.

Wat betekent dit voor u als werkgever?

Als werkgever betekent de komst van Google for Jobs dat u in meerdere opzichten (veel) preciezer met uw vacatures aan de slag moet. Uw werken-bij-website of het vacature-gedeelte van uw website moet technisch geschikt gemaakt worden zodat structured data wordt meegegeven aan iedere vacature. Daarnaast moet u mogelijk aan de slag met de inhoud van uw vacatures: géén fancy titels meer maar heldere functieaanduidingen, aandacht voor de eerste 100 woorden, zorgen voor het juiste leesbaarheidsniveau, consistent gebruik van zoektermen, meer aandacht voor synoniemen en keywords, geen leeftijdsdiscriminatie, geschiktheid voor mobiel. Kortom: alle (SEO) zaken waar u toch al aan moet werken voor aantrekkelijke en hoog scorende vacatures. Loopbaanplatform Utrechtzorg.nl is inmiddels geüpdatet en voldoet aan alle voorwaarden voor Google for Jobs - mits alle juiste informatievelden door u worden ingevuld of doorgeplaatst.

Vergroot uw vacaturebereik

Graag ondersteunt Utrechtzorg u als werkgever om mee te gaan in deze belangrijke ontwikkeling op het gebied van (online) werving. In samenwerking met Vacaturelab.nl en Tuesday Multimedia is daarom een tekst opgesteld waarin u kunt lezen op welke manier u kunt profiteren van Google for Jobs. Download de tekst hier.

Tevens vragen we u als deelnemer van Utrechtzorg om uw organisatiepagina op Utrechtzorg.nl up-to-date te houden. Regelmatig verwijzen we vanuit diverse projecten (Sterk in je werk, Ik Zorg Shop, banenmarkten, netwerkcafé's) potentiële nieuwe medewerkers naar Utrechtzorg.nl voor de meest actuele vacatures en informatie over regionale werkgevers. Deze pagina's zijn soms verouderd en benoemen geen kansen voor zij-instromers, stageplekken en BBL-plekken. Zorg er dus voor dat u deze pagina checkt en waar nodig actualiseert, zodat werkzoekenden goed worden geïnformeerd. Ook een verwijzing naar uw eigen website is hier uiteraard mogelijk.