Vincent Alkemade vanaf september directeur-bestuurder Utrechtzorg

19 juni 2019

Utrechtzorg krijgt een nieuwe directeur-bestuurder.

Vincent Alkemade zal op 1 september starten, en volgt hiermee de huidige directeur Annette de Groot-Kuppens op. Alkemade is woonachtig in Utrecht en was de afgelopen jaren sector unitmanager bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs – Bedrijfsleven).

Oplossingen vanuit innovatie

“Utrechtzorg is een actieve organisatie met boeiend en belangrijk werk. Ik zie er naar uit om weer met deelnemers te werken en ga graag eerst luisteren naar wat voor hen de komende tijd belangrijk is”, vertelt Alkemade. “We staan samen voor belangrijke uitdagingen op het gebied van het personeelsaanbod. Er zijn niet genoeg mensen beschikbaar om het verwachte tekort op te lossen. We moeten samen op zoek naar alternatieven en innovatie. Ik wil daar graag een wezenlijke bijdrage aan leveren vanuit mijn rol als directeur-bestuurder, samen met het bureau”.

Passie in Zorg en Welzijn

Alkemade heeft ervaring in de sector: “De afgelopen vier jaar heb ik gewerkt als manager van de sectorunit voor Zorg, Welzijn en Sport bij SBB. Daar hebben de bezoeken aan de zorg- en welzijnsinstellingen, de erkende leerbedrijven bij de SBB, mijn bijzondere interesse gewekt. Ik ben zeer onder de indruk van de passie waarmee vaak het werk wordt gedaan. Met Utrechtzorg wil ik mijn steentje bijdragen aan bijvoorbeeld het verder uitdragen van een leven lang ontwikkelen.”

“Ik wil via het gemeenschappelijke belang de verbinding in de regio zoeken. Ik ben toekomstgericht, breng creativiteit mee en heb oog voor innovatiemogelijkheden. Ik heb zin om met enthousiaste en bevlogen deelnemers en collega's bij Utrechtzorg samen de schouders te zetten onder de zoektocht naar voldoende en gekwalificeerd personeel!”

Over Utrechtzorg

Utrechtzorg is de arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vecht. Samen met 85 aangesloten deelnemers uit de gehele sector zet de stichting zich in voor een gezonde regionale arbeidsmarkt waarin alle zorg- en welzijnsorganisaties beschikken over voldoende en bekwaam personeel, nu en in de toekomst.