- dsc_1922.jpg

Werkbezoek Zorg Innovatie Huis

30 januari 2020

In het kader van de e-healthweek heeft Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS, een werkbezoek gebracht aan het Zorg Innovatie Huis.

Werkbezoek VWS in de regio in het kader van de e-health week

Het werkbezoek van Erik Gerritsen van VWS en zijn team van afgelopen woensdag 29 januari bij het Zorg Innovatie Huis was een druk bezochte en zeer geslaagde bijeenkomst. Vertegenwoordigers uit alle geledingen betrokken bij de zorg waren aanwezig, o.a. vanuit zorg, onderwijs en zorgkantoor. Het Zorg Innovatie Huis is een initiatief van Amaris Zorggroep in samenwerking met partners Rosa Spier Huis en Inovum.

Bestuurder van Amaris Zorggroep René Hup heette iedereen welkom en Vincent Alkemade (directeur-bestuurder Utrechtzorg) uitte zijn trots over de vele mooie regionale projecten om het arbeidsmarkttekort te verkleinen en het behoud van zorgprofessionals te vergroten. “Ik hoor niets nieuws”, aldus Erik Gerritsen na de enthousiaste openingspresentatie van Merlijne Sonneveld (programmamanager zorginnovatie bij Amaris) “en dat is een groot compliment. Er is al genoeg ontwikkeld en uitgedacht op het gebied van e-health en het is tijd om gewoon te gaan doen en dat gebeurt hier met alle betrokken partijen. Een Zorg Innovatie Huis waar je geïnspireerd wordt, waar je opgeleid wordt, waar workshops en pilots draaien en waar een uitleenservice is. Dat alles met de focus op het gebruik van zorgtechnologie.”

Zorg Innovatie Huis

Met deze mooi aftrap volgde de workshop in het Zorg Innovatie Huis begeleid door 4 zorgprofessionals. Daarnaast vond er een workshop digitale vaardigheden plaats door Suzanne Verheijden, Guurtje van Sloten en Anouk Enkelaar. Het gebruik van e-health vraagt namelijk digitale vaardigheden van de gebruikers. Utrechtzorg gaat inmiddels het derde jaar in van haar programma Digitale Vaardigheden met inmiddels 21 deelnemende organisaties.

Na de vier vlammende pitches van Joep Jansen (Uzelf), Kees Wevers (IVVU), Astrid Schat (MBO Utrecht en Erik Vosmeijer (Tergooi Ziekenhuis) volgde een spetterend slot met Erik Gerritsen in een waslijndialoog. Een nieuwe werkvorm waar de pitchers hun belemmeringen, drempels en uitdagingen aan de waslijn konden hangen. Erik Gerritsen adviseerde en verbond mensen ter plekke aan elkaar en afspraken werden bezegeld met een commitment om elkaar te helpen. Dat was de essentie van zijn boodschap voor deze middag: "Stel je hulpvraag, onderzoek wat je nodig hebt, zoek de coalities en ga aan de slag. Kom je er niet uit? Weet mij dan ook te vinden".