Wijksupport levert bijdrage aan corona teststraat

23 februari 2021

Studenten doen praktijkervaring op door ondersteuning te bieden aan wijkbewoners in Utrecht.

Wijksupport in Utrecht

Studenten werken als Wijksupporter aan het verbeteren van het welzijn van bewoners in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Wijksupport is in oktober 2020 van start gegaan en biedt studenten van MBO Utrecht en ROC Midden Nederland de mogelijkheid om als Wijksupporter praktijkervaring op te doen door ondersteuning te bieden aan wijkbewoners in Utrecht. Wijksupport levert een betekenisvolle bijdrage aan onze samenleving en Utrechtse jongeren worden opgeleid voor een succesvolle start in zorg en welzijn. Utrechtzorg is partner van dit mooie initiatief.

Aan de slag in de teststraat

Nu, een half jaar na de start, worden de eerste successen gevierd en zijn er inspirerende verhalen van zowel de opdrachtgevers als de studenten. Kwaliteiten en talenten van de deelnemende studenten komen volledig tot hun recht. Een mooi voorbeeld is Salma: student helpende zorg en welzijn (mbo 2). Zij hielp mee in de corona teststraat. Salma vertelt: "Het is fijn in de teststraat. Ik heb veel geleerd, zoals hoe je de mensen aanspreekt die een afspraak hebben. Eergisteren heb ik administratie gedaan en dat vond ik echt heel leuk om te doen". Lees het volledige verhaal van Salma in de nieuwsbrief van Wijksupport.

Wijksupport is naast de groep in Kanaleneiland nu ook met een groep van 10 studenten van MBO Utrecht begonnen met praktijkervaring in de teststraat in Overvecht. Met een opdracht in de teststraat doen de studenten actuele en relevante werkervaring op. In deze tijd van lockdown is het voor studenten extra lastig om stage lopen. Juist daarom is deze samenwerking zo belangrijk.

Opdrachtgevers gezocht

Om de studenten de juiste praktijkervaring te bieden blijft Wijksupport op zoek naar opdrachten van werkgevers in de zorg. Alleen samen met u kunnen de studenten opgeleid worden tot toekomstige medewerkers. Het kan gaan om wandelen met ouderen, een praatje maken, samen de krant lezen, helpen met boodschappen doen, huishoudelijk werk, etcetera. Een klus aanmelden of partner worden kan via info@wijksupport.nl.

Meer informatie

Wijksupport werkt samen met Wijkcoƶperatie Kanaleneiland, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, gemeente Utrecht, EFRO, GGD Regio Utrecht, Utrechtzorg, DOCK, Buurtteams en het Vitaliteitslab. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net, of direct met info@wijksupport.nl.