Wijksupport van start

25 november 2020

Wijksupport biedt mensen de mogelijkheid om als Wijksupporter praktijkervaring op te doen door ondersteuning te bieden aan wijkbewoners.

Met Wijksupport worden Utrechtse jongeren opgeleid voor een succesvolle start in zorg en welzijn. Wijksupport is een doorstart van de wijkleerbedrijven Ondiep en Kanaleneiland naar Wijksupport.

Wijksupport voor en door de wijk

Studenten van MBO Utrecht en ROC Midden Nederland werken als Wijksupporter aan het verbeteren van het welzijn van bewoners in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Wijksupport biedt hen extra begeleiding zodat ze uit kunnen groeien tot zelfstandige, zelfredzame en zelfbewuste werknemers die regie over hun leven kunnen nemen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: Wijksupport leidt mensen op zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien én levert zorg en ondersteuning aan de wijkbewoners voor een beter leven. Eén van de opdrachten waar de studenten al snel aan gaan werken is voorlichting geven aan wijkbewoners over de coronamaatregelen. Wijksupport is een SBB erkend leerbedrijf.

Samenwerken

De studenten zijn erg gemotiveerd om door te studeren op hoger niveau in zorg en welzijn. Wijksupport legt daarmee de basis voor nieuwe zorgverleners en wil daarom ook graag samenwerken met zorgwerkgevers in Utrecht. Lees ook de nieuwsbrief van Wijksupport (PDF) en bekijk de website www.wijksupport.nl.

Wijksupport werkt samen met Wijkcoöperatie Kanaleneiland, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, gemeente Utrecht, EFRO, GGD Regio Utrecht, Utrechtzorg, Thuiszorg Continu, Klaritafit, DOCK, Buurtteams en het Vitaliteitslab. Voor meer informatie over samenwerking of zelfs partnerschap kunt u contact opnemen met projectleider Annemien van der Veen van ROC Midden Nederland via a.vanderveen@rocmn.nl, of bij Utrechtzorg met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net.