03 oktober 2019

Op 3 oktober maakte Utrecht kennis met Zorg en Welzijn!

Geen traditionele banenmarkt

Onder het motto "werven, maar dan net even anders!" vond het Zorg en Welzijn Festival plaats in het ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht-Overvecht. Honderden bezoekers maakten kennis met veertig organisaties uit de regio. Van ouderenzorg tot ziekenhuis: alle branches én het onderwijs waren vertegenwoordigd. Geen traditionele banenmarkt, maar een festival met een soepfiets (foto), muziek uit de wijk, hapjes en vooral: ontmoeten, beleven en doen. In Overvecht, met Overvecht.

Laagdrempelig kennismaken

Beleven en ervaren bleek een aanpak die past bij de sector. "Want hoe doe je dat nou, op een beurs zorg en welzijn aanprijzen? We hebben geen graafmachines of spannende apparaten die men meteen kan bedienen en uitproberen. Zorg en welzijn gaat over iets heel anders", vertelde Zuster Martha bij de opening van het festival. "En dat maakt ons zo uniek. Bij ons draait het erom dat we het werk vanuit liefde doen. We laten vandaag dan ook aan de werkzoekenden zien: je bent welkom, kom erbij, we hebben je nodig!".

Aanwezige werkzoekenden werden uitgenodigd om een workshop mindfulness of LVB-experience te volgen. Daarnaast was er vanalles te doen om zo laagdrempelig kennis te maken met het werken in de sector, bijvoorbeeld met de kaarsenmakerij van Amerpoort en het zenuwspel van Abrona. Om werkzoekenden direct op weg te helpen kon men bovendien een CV- of LinkedIn-check doen, een gratis foto laten maken, en direct in gesprek met een Sterk in je werk-coach voor persoonlijk advies.

Regionale samenwerking

Het festival werd georganiseerd door Utrechtzorg, de werkgeversservicepunten (WGSP) Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek, en de gemeente Utrecht. Daarnaast waren Amerpoort, Bartiméus, Sherpa, Philadelphia, Humanitas DMH, 's Heeren Loo, Reinaerde, Abrona, Fokus Wonen, PrivaZorg, King Arthur Groep, Vivium Zorggroep, Vecht en IJssel, Zorgwacht, Careyn, AxionContinu, Warande, Rivas, AlfaZorg, T-Zorg, Santé Partners, De Tussenvoorziening, het Leger des Heils, Handje Helpen, WerkendLeren, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort, MBO Hilversum, het Pouwer College, het Diakonessenhuis, Saartje Kinderopvang, CNV Zorg en Welzijn, Loket Leren en Werken en Theunissen Massages aanwezig. Saxofoonkwartet Blovi en het koor van Vecht en IJssel Transwijk zorgden voor een gezellige muzikale sfeer.


Gerelateerd nieuws

Al het nieuws