Doordat er met name sprake is van een tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, en vooral de uitstroom onder jonge professionals alarmerend is, slaan beroepsvereniging V&VN en Utrechtzorg de handen ineen. Samen werken we aan het terugdringen van het personeelstekort door de nieuwe generatie zorgprofessionals met frisse en innovatieve ideeën te betrekken bij het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek: Jong RAAT.

Met het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) bundelen werkgevers van Zorg en Welzijn, onderwijs, werkgeverservicepunten, gemeenten en zorginkopers hun krachten. Jong RAAT vormt een vertegenwoordiging van de nieuwe generatie zorgprofessionals, verzorgenden en verpleegkundigen, in het laatste jaar van hun studie of t/m 5 jaar ervaring.

Om de startende zorgprofessionals in hun kracht te zetten, bieden V&VN en Utrechtzorg de deelnemers van Jong RAAT een ontwikkelingstraject aan. Het ontwikkelingstraject stimuleert de zorgprofessionals om aandacht te vragen voor eigen vernieuwende ideeën en biedt handvatten die nodig zijn om hun innovatieve ideeën te realiseren.

Neem voor meer informatie contact op met Josefien Jeninga, projectleider Jong RAAT via jjeninga@utrechtzorg.net | 030 634 08 08.

Kick-off

De kick-off van Jong RAAT vond plaats op 11 maart 2019 in Utrecht: