Jonge professionals aan zet

Doordat er met name sprake is van een tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, en vooral de uitstroom onder jonge professionals alarmerend is, slaan beroepsvereniging V&VN en Utrechtzorg de handen ineen. Samen werken we aan het terugdringen van het personeelstekort door de nieuwe generatie zorgprofessionals met frisse en innovatieve ideeën te betrekken bij het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek: Jong RAAT.

Met het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) bundelen werkgevers van Zorg en Welzijn, onderwijs, werkgeverservicepunten, gemeenten en zorginkopers hun krachten. Jong RAAT vormt een vertegenwoordiging van de nieuwe generatie zorgprofessionals, verzorgenden en verpleegkundigen, in het laatste jaar van hun studie of t/m 5 jaar ervaring.

Om de startende zorgprofessionals in hun kracht te zetten, bieden V&VN en Utrechtzorg de deelnemers van Jong RAAT een ontwikkelingstraject aan. Het ontwikkelingstraject stimuleert de zorgprofessionals om aandacht te vragen voor eigen vernieuwende ideeën en biedt handvatten die nodig zijn om hun innovatieve ideeën te realiseren.

Denktank

Elke maand komt Jong RAAT bij elkaar om middels trainingen of workshops te werken aan hun gezamenlijke en persoonlijke doelen. Voorafgaand aan de trainingen zijn zogenaamde denktanks ingepland, waarbij betrokkenen en geïnteresseerden aan kunnen sluiten om ervaringen te delen, maar ook om de ideeën van Jong RAAT te evalueren. Op deze manier willen we gebruik maken van ieders expertise en werken aan een realistisch plan!

De denktanks staan gepland op:

  • 20 juni;
  • 22 augustus;
  • De eerste week van september;
  • 7 oktober;
  • 4 november;
  • 2 december.

Aanmelden voor de dentank of meer informatie over Jong RAAT? Neem contact op met Josefien Jeninga, projectleider Jong RAAT via jjeninga@utrechtzorg.net | 030 634 08 08.

De helden van Jong RAAT

Bovenstaande foto werd gemaakt op de kick-off van Jong RAAT (11 maart 2019).