Zorg voor zorgmedewerkers

Een zeer relevant thema in een tijd waarin de sector grote veranderingen doormaakt. De vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt, maar ook de zorghandelingen zelf veranderen: deze worden complexer, uitgebreider en soms zelfs van een hele andere aard. Duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsprofessionals wordt gezien als sleutelthema om een toekomstbestendige sector te realiseren.

Tijdens de werkconferentie, geleid door dagvoorzitter Eva Brouwer, was aandacht voor deze thema's. Zo werd de 'future proof' kennis van de aanwezigen getest aan de hand van een quiz, en sprak Guy van Liemt over (werk)geluk. Download hier de handout van deze presentatie.

Na de pauze namen de aanwezigen uit zorg, welzijn, onderwijs en gemeenten het tegen elkaar op in een wedstrijd waarin het meest innovatieve zorgidee werd gezocht. De 'Walk to talk' app was de trotse winnaar van Utrechtzorg Innovatieprijs 2017. Door deze app kunnen zorgprofessionals rapportages direct inspreken, in plaats van tijd te verliezen aan administratie.

Directeur Annette de Groot presenteerde de publicatie 'Zorg voor zorgmedewerkers - Een blik op toekomstbestendigheid' aan de aanwezigen. Deze publicatie bevat een uitgebreide analyse van de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi- & Vechtstreek op het gebied van productiviteit, leven lang leren en behoud binnen zorg en welzijn. De publicatie is als PDF te downloaden.

Vlogger Eline van Wijngaarden ('Lienindezorg') heeft de werkconferentie in beeld gebracht door middel van een vlog.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief: