Inspirerende voorbeelden voor verbeteren digitale vaardigheden

Afgelopen najaar spraken wij met Careyn over hun behoefte om digitale vaardigheden te vergroten. Inmiddels heeft Careyn een pilot gestart met ROC Midden Nederland, ICT College Nieuwegein, waar studenten persoonlijke ondersteuning bieden aan medewerkers.

Ook andere zorginstellingen zijn bezig met het digitale vaardigheden van medewerkers. Zoals ’s Heeren Loo. Zij hebben een indrukwekkend programma dat niet alleen opleidt, maar digitale vaardigheden op alle fronten verankert in de praktijk. lees meer

's Heeren Loo deelt graag haar kennis

Het programma van 's Heeren Loo is volop in voorbereiding en is 1 april 2018 gestart. Alle content inclusief de communicatiemiddelen zullen vrij gedeeld worden op een speciaal daarvoor ingerichte website. ‘s Heeren Loo vindt het belangrijk dat de zorggelden niet dubbel worden uitgegeven en dat iedereen kan profiteren van de kennis die zij het afgelopen jaar hebben opgedaan en nog gaan doen.

Alle 14.500 medewerkers van de landelijk opererende zorgaanbieder worden uitgedaagd in de ‘s Heeren Loo Digichallenge om een doel voor zichzelf te kiezen om de digitale vaardigheden te verbeteren. Waar mogelijk samen met anderen, waarbij de vaardige medewerker de minder vaardige medewerker op weg helpt.

Ter ondersteuning is de functie van Digicoach in het leven geroepen. De Digicoach helpt mensen op weg, beantwoordt vragen, geeft trainingen en biedt één op één coaching voor mensen die dat willen.

Meer info over het programma? Neem contact op via Linkedin met Suzanne Verheijden, Programmamanager Innovatie ‘s Heeren Loo.

Vanuit de behoefte van werkgevers in de regio om de digitale vaardigheden van medewerkers te vergroten, omarmt Zorgpact Midden Nederland deze ‘best practice’.

Status

Inmiddels werken de onderwijsinstellingen ROC Midden Nederland (zowel Amersfoort, Utrecht als het ICT college Nieuwegein), MBO Amersfoort en docentenopleiding Instituut Archimedes actief mee aan het realiseren de content-databank. Zorgaanbieders Careyn en Santé Partners denken mee over de vervolgstappen.

Digi-Boost

De komst van steeds meer digitale toepassingen in de zorg vraagt om extra kennis, vaardigheden en competenties van zorgprofessionals. Om de digitale vaardigheden van haar medewerkers te vergroten heeft ’s Heeren Loo een indrukwekkend programma dat niet alleen opleidt, maar digitale vaardigheden op alle fronten verankert in de praktijk.

Vanuit de behoefte van werkgevers in de regio organiseerden ’s Heeren Loo en Utrechtzorg | Zorgpact Midden Nederland afgelopen 18 september een bijeenkomst waarin we het programma deelden met ruim 70 deelnemers: de Digi-Boost. Met als doel om digitale vaardigheden bij toekomstige medewerkers te verbeteren en dit programma samen verder te brengen. Zorg- en onderwijs breed.

Tijdens de Digi-Boost leerden de deelnemers het programma kennen. Tijdens o.a. mini-workshops en proeverijen maakten zij kennis met verschillende best practices en kregen zij de gelegenheid om onderdelen van het programma uit te proberen. Ook konden de deelnemers in gesprek meteen digi-coach en werd het geprek aangegaan over de manier waarop het programma ook in de verschillende organisaties succesvol geïmplementeerd kan worden.