De potentie van innovatie benutten

‘Anders Werken’ is een van de pijlers van het Actieplan Tekorten in onze regio. Wil de potentie van digitale innovatie benut worden, dan is het cruciaal dat de medewerkers de meerwaarde van technologische veranderingen inzien en dat zij de innovatieve toepassing gaan gebruiken. Dit vraagt aandacht voor zowel de organisatorische als de menselijke kant. ‘Anders Werken’ staat dan ook voor de essentiële combinatie tussen technologie en medewerkers.

Handreiking Anders Werken

Innovatie biedt zorg veel potentie om te helpen bij deze vraagstukken, maar willen we deze potentie echt goed benutten, dan hebben we meer nodig dan een kruiwagen vol technologie. Innovatie vraagt ook andere vaardigheden en andere manieren van werken.

In de handreiking 'Anders Werken en duurzaam implementeren' helpen we u op weg naar gerichte innovatie en duurname implementatie aan de hand van een systematische aanpak. We geven praktische voorbeelden, aandachtspunten en tips. Download hier de handreiking.

Auteur is Wouter Wolters, strateeg digitale zorginnovatie. Met zijn adviesbureau 'Buro Wisselstroom' richt hij zich op de menselijke en organisatorische kant van digitale zorginnovatie. Hij spreekt regelmatig op congressen en masterclasses, schrijft voor o.a. Frankwatching, NRC en TEDx over dit thema en realiseert in opdracht van Zorg voor innoveren (VWS, ZonMW, NZA en Zorginstituut NL) een stappenplan implementatie van e-health.

Delen best practices

Heeft u best practices op het gebied implementatie van zorgtech innovaties? Of heeft u interesse in een adviesgesprek om digitale kansen te benutten?

Mail dan naar Jan Joosten, projectleider Utrechtzorg: jjoosten@utrechtzorg.net.